Suikervrije frangipanetaart
Dankzij onze bakvaste suikervervanger maak je zelf het lekkerste suikervrije gebak. Met die heerlijke, typische amandelsmaak van de allerbeste frangipane.
Voeg toe aan receptenboekje

Suikervrije frangipanetaart

1

Kruimeldeeg maken

Voeg de suikervervanger en de bloem samen en meng ze door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes

2
Doe het ei en de boter bij het bloemmengsel. Voeg eventueel een paar druppels vanillearoma toe.
3
Kneed het geheel met de hand tot een glad en stevig deeg. Maak er een bolletje van en wikkel het in huishoudfolie. Laat het 15 à 30 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Frangipanebeslag maken

Smelt de boter. Meng de zelfrijzende bloem, de suikervervanger en het amandelpoeder door elkaar. Voeg de gesmolten boter, de eidooiers en naar smaak enkele druppels amandelaroma toe. Meng alles goed door elkaar.

5
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig door het frangipanemengsel.
6

Frangipanetaart samenstellen

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de taartvorm in. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast. Snijd een stukje van 100 g af en leg het opzij. Rol de rest van het kruimeldeeg uit en leg het in de taartvorm.

7
Strijk een laagje abrikozenconfituur op de kruimeldeegbodem. Vul de taart met het frangipanebeslag.
8
Rol het overige kruimeldeeg uit tot een dunne plak. Snijd lange, dunne reepjes uit. Leg de reepjes bovenop de frangipanevulling in de vorm van een rooster
9
Strijk het rooster in met losgeklopt ei. Bak de taart 35 minuten op 170 °C.
10

Tip

Het frangipanebeslag is eerst vrij droog, maar dat verbetert door de eiwitten toe te voegen.
Suikervrije frangipanetaart

Voor 1 taart ø 26 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je kruimeldeegbodem
1 ei
80 g boter
Voor je frangipanebeslag
125 g boter
2 eidooiers
2 eiwitten
Voor je vulling en afwerking
1 losgeklopt ei
suikervrije abrikozenconfituur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Suikervrije frangipanetaart

Voor 1 taart ø 26 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je kruimeldeegbodem
1 ei
80 g boter
Voor je frangipanebeslag
125 g boter
2 eidooiers
2 eiwitten
Voor je vulling en afwerking
1 losgeklopt ei
suikervrije abrikozenconfituur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Voeg de suikervervanger en de bloem samen en meng ze door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes

2
Doe het ei en de boter bij het bloemmengsel. Voeg eventueel een paar druppels vanillearoma toe.
3
Kneed het geheel met de hand tot een glad en stevig deeg. Maak er een bolletje van en wikkel het in huishoudfolie. Laat het 15 à 30 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Frangipanebeslag maken

Smelt de boter. Meng de zelfrijzende bloem, de suikervervanger en het amandelpoeder door elkaar. Voeg de gesmolten boter, de eidooiers en naar smaak enkele druppels amandelaroma toe. Meng alles goed door elkaar.

5
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig door het frangipanemengsel.
6

Frangipanetaart samenstellen

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de taartvorm in. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast. Snijd een stukje van 100 g af en leg het opzij. Rol de rest van het kruimeldeeg uit en leg het in de taartvorm.

7
Strijk een laagje abrikozenconfituur op de kruimeldeegbodem. Vul de taart met het frangipanebeslag.
8
Rol het overige kruimeldeeg uit tot een dunne plak. Snijd lange, dunne reepjes uit. Leg de reepjes bovenop de frangipanevulling in de vorm van een rooster
9
Strijk het rooster in met losgeklopt ei. Bak de taart 35 minuten op 170 °C.
10

Tip

Het frangipanebeslag is eerst vrij droog, maar dat verbetert door de eiwitten toe te voegen.

Wat zeggen anderen