Suikervrije appelcake met maanzaad
Suikervrije cake bakken moeilijk? Dit hemelse vieruurtje bewijst het tegendeel. Met verse appeltjes, zonder toegevoegde suiker. Een handjevol maanzaad zorgt voor een verfijnde finishing touch.
Voeg toe aan receptenboekje

Suikervrije appelcake met maanzaad

1

Bebloem de bakvorm

Vet de bakvorm in met bakspray en bestrooi met bloem. Verwijder overtollige bloem.

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Maak het beslag

Roer de boter zacht. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de mix en het maanzaad toe. Klop 5 minuten met een handmixer of keukenrobot. Spatel de appelblokjes door het beslag. Giet het geheel in de cakevorm.
3

Bak de cake

Bak de cake 60 minuten op 160 °C. Haal voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Voor 8 à 10 personen
Voor het beslag
4 eieren
200 g boter
Voor de vulling
90 g appel, in blokjes gesneden
Verder
cakevorm 25 cm
taartrooster
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 à 10 personen
Voor het beslag
4 eieren
200 g boter
Voor de vulling
90 g appel, in blokjes gesneden
Verder
cakevorm 25 cm
taartrooster
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bebloem de bakvorm

Vet de bakvorm in met bakspray en bestrooi met bloem. Verwijder overtollige bloem.

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Maak het beslag

Roer de boter zacht. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de mix en het maanzaad toe. Klop 5 minuten met een handmixer of keukenrobot. Spatel de appelblokjes door het beslag. Giet het geheel in de cakevorm.
3

Bak de cake

Bak de cake 60 minuten op 160 °C. Haal voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Wat zeggen anderen