Suiker- en glutenvrije wafels
Denk je dat suiker- en glutenvrije wafels bakken onmogelijk is? Wedden dat je snel van gedachten verandert na het maken van deze overheerlijke wafels? Ze zijn glutenvrij door de glutenvrije bloem en suikervrij dankzij de Zùsto suikervervanger. De smaak blijft even lekker, beloofd!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert10 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor het beslag
-
• 200 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 80 g Zùsto suikervervanger
-
• 4 g Dr. Oetker Backin bakpoeder
-
• 100 g boter
-
• 2 eieren
-
• 150 ml havermelk (of gewone melk)
-
-
Verder
-
• wafelijzerIn winkel beschikbaar
-
• zonnebloemolie of boter
-
• wafelvork
-
• TaartroosterIn winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Maak het beslag
Smelt de boter. Scheid de eieren. Voeg de boter, de eidooiers, het bakpoeder, de glutenvrije mix en de suikervervanger samen. Meng goed. Giet de melk erbij en meng opnieuw.
Voeg eiwit toe
Klop het eiwit stijf. Spatel het door het beslag.
Laat rusten
Dek het beslag af en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
Bak de wafels
Verwarm het wafelijzer. Vet het in met zonnebloemolie of boter. Schep beslag in het wafelijzer met twee eetlepels. Bak de wafels goudbruin in 3 à 4 minuten. Vet het wafelijzer telkens in voor je opnieuw beslag erin schept. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
- Versgebakken zijn deze wafels het lekkerst. Een dag bewaren? Warm ze dan 10 seconden op in de microgolfoven voor je ze serveert. Vries eventueel een deel van de wafels in.
- Geef het beslag extra smaak met vanille of kaneel.
- Serveer de wafels met vers fruit als tussendoortje of verwenontbijt.