Geef het beslag extra smaak met vanille of kaneel.
Suiker- en glutenvrije wafels
Versgebakken zijn ze onweerstaanbaar, deze glutenvrije wafels. Ze smaken heerlijk zoet, zonder één grammetje suiker. Lekker als vieruurtje, tussendoortje of verwenontbijt.
Voeg toe aan receptenboekje

Suiker- en glutenvrije wafels

1

Maak het beslag

Smelt de boter. Scheid de eieren. Voeg de boter, de eidooiers, het bakpoeder, de glutenvrije mix en de suikervervanger samen. Meng goed. Giet de melk erbij en meng opnieuw.
2

Voeg eiwit toe

Klop het eiwit stijf. Spatel het door het beslag.
3

Laat rusten

Dek het beslag af en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
4

Bak de wafels

Verwarm het wafelijzer. Vet het in met zonnebloemolie of boter. Schep beslag in het wafelijzer met twee eetlepels. Bak de wafels goudbruin in 3 à 4 minuten. Vet het wafelijzer telkens in voor je opnieuw beslag erin schept. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

- Versgebakken zijn deze wafels het lekkerst. Een dag bewaren? Warm ze dan 10 seconden op in de microgolfoven voor je ze serveert. Vries eventueel een deel van de wafels in.

- Geef het beslag extra smaak met vanille of kaneel.

- Serveer de wafels met vers fruit als tussendoortje of verwenontbijt.

Suiker- en glutenvrije wafels

Voor 10 wafels
Voor het beslag
100 g boter
2 eieren
80 g Zùsto suikervervanger
150 ml havermelk (of gewone melk)
Verder
wafelijzer
zonnebloemolie of boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Suiker- en glutenvrije wafels

Voor 10 wafels
Voor het beslag
100 g boter
2 eieren
80 g Zùsto suikervervanger
150 ml havermelk (of gewone melk)
Verder
wafelijzer
zonnebloemolie of boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Smelt de boter. Scheid de eieren. Voeg de boter, de eidooiers, het bakpoeder, de glutenvrije mix en de suikervervanger samen. Meng goed. Giet de melk erbij en meng opnieuw.
2

Voeg eiwit toe

Klop het eiwit stijf. Spatel het door het beslag.
3

Laat rusten

Dek het beslag af en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
4

Bak de wafels

Verwarm het wafelijzer. Vet het in met zonnebloemolie of boter. Schep beslag in het wafelijzer met twee eetlepels. Bak de wafels goudbruin in 3 à 4 minuten. Vet het wafelijzer telkens in voor je opnieuw beslag erin schept. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

- Versgebakken zijn deze wafels het lekkerst. Een dag bewaren? Warm ze dan 10 seconden op in de microgolfoven voor je ze serveert. Vries eventueel een deel van de wafels in.

- Geef het beslag extra smaak met vanille of kaneel.

- Serveer de wafels met vers fruit als tussendoortje of verwenontbijt.


Wat zeggen anderen