Speltvlecht met pompoenpitten
Altijd zonde om je tanden te zetten in zo’n prachtig vlechtbrood. Maar evenzeer is het onvergeeflijk om niet te proeven van dit heerlijke speltbrood met krokant gebakken pompoenpitten op de korst.
Voeg toe aan receptenboekje

Speltvlecht met pompoenpitten

1

Deeg bereiden

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
Speltvlecht met pompoenpitten
2

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Porties deeg verdelen

Druk het deeg plat en verdeel het in twee porties. Verdeel beide porties in drie bolletjes. Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze met de handen tot lange strengen. Gaat het langrollen stroef, laat het deeg dan even rusten en rol daarna verder.
4

Vlechten

Vlecht drie strengen in elkaar. Doe hetzelfde met de andere drie strengen.
Speltvlecht met pompoenpitten
5

Afwerken op bakplaat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de vlechten daarop met wat tussenruimte. Strijk ze in met water en bestrooi ze met pompoenpitten.
Speltvlecht met pompoenpitten
6

Laat de vlechtbroden rijzen

Dek beide vlechten af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak de vlechtbroden

Bak de vlechtbroden 20 minuten op 220 °C.
Speltvlecht met pompoenpitten

Voor 2 broden
Voor je brood
300 ml water
Ter decoratie
pompoenpitten
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Speltvlecht met pompoenpitten

Voor 2 broden
Voor je brood
300 ml water
Ter decoratie
pompoenpitten
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg bereiden

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
Speltvlecht met pompoenpitten
2

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Porties deeg verdelen

Druk het deeg plat en verdeel het in twee porties. Verdeel beide porties in drie bolletjes. Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze met de handen tot lange strengen. Gaat het langrollen stroef, laat het deeg dan even rusten en rol daarna verder.
4

Vlechten

Vlecht drie strengen in elkaar. Doe hetzelfde met de andere drie strengen.
Speltvlecht met pompoenpitten
5

Afwerken op bakplaat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de vlechten daarop met wat tussenruimte. Strijk ze in met water en bestrooi ze met pompoenpitten.
Speltvlecht met pompoenpitten
6

Laat de vlechtbroden rijzen

Dek beide vlechten af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak de vlechtbroden

Bak de vlechtbroden 20 minuten op 220 °C.

Wat zeggen anderen