Dit brood moet je proeven. Het is plat en compact, maar overheerlijk. De smaken van volkoren spelt en boekweit passen wonderwel bij elkaar. Een delicatesse!
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en vorm een rond brood.
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met boekweitmeel of met graanstukjes naar keuze. Maak eventueel een decoratieve insnijding met een scherp mes.
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en vorm een rond brood.
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met boekweitmeel of met graanstukjes naar keuze. Maak eventueel een decoratieve insnijding met een scherp mes.
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Reacties van anderen