Speltboekweitbrood
Dit brood moet je proeven. Het is plat en compact, maar overheerlijk. De smaken van volkoren spelt en boekweit passen wonderwel bij elkaar. Een delicatesse!
Voeg toe aan receptenboekje

Speltboekweitbrood

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
Speltboekweitbrood
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en vorm een rond brood.
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met boekweitmeel of met graanstukjes naar keuze. Maak eventueel een decoratieve insnijding met een scherp mes.
Speltboekweitbrood
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak het brood 30 minuten op 220 °C.
Speltboekweitbrood

1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
20 g boter
310 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Speltboekweitbrood

1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je brooddeeg
20 g boter
310 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
Speltboekweitbrood
2
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en vorm een rond brood.
4
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met boekweitmeel of met graanstukjes naar keuze. Maak eventueel een decoratieve insnijding met een scherp mes.
Speltboekweitbrood
5
Laat het brood opnieuw 40 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6
Bak het brood 30 minuten op 220 °C.

Reacties van anderen