Soezen met zalmmousse
Het hoeven niet altijd soezen met banketbakkersroom te zijn. Deze heerlijk hartige soesjes met zalmmousse zijn het perfecte aperitiefhapje om je gasten te verwennen. En héél simpel om te maken.
Voeg toe aan receptenboekje

Soezen met zalmmousse

1

Soezen

Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking. Schep het in een spuitzak met effen spuitmondje.
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit soezen met een diameter van 1,5 cm op het bakpapier. Strijk de soezen in met losgeklopt ei.
3
Bak de soezen 35 minuten op 170 °C, tot ze goed krokant zijn.
4

Zalmmousse

Snijd de zalm fijn. Voeg zalm, roomkaas en room samen. Mix het geheel fijn tot een gladde mousse. Voeg dille en peper toe naar smaak.
5

Samenstellen

Snijd de soezen open. Vul ze met zalmmousse. Werk af met een toefje mousse en een takje dille.

Laat de soezen lang genoeg bakken, tot ze krokant zijn. Anders zakken ze in elkaar.

soezen met zalmmousse

20 soezen
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Bakplaat met bakpapier
Wegwerpspuitzakken
Voor de zalmmousse
100 g verse roomkaas (bijv. Philadelphia)
200 g gerookte zalm
50 ml room
peper
verse dille
Voor je beslag
100 ml kokend water
3 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
soezen met zalmmousse

20 soezen
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Bakplaat met bakpapier
Wegwerpspuitzakken
Voor de zalmmousse
100 g verse roomkaas (bijv. Philadelphia)
200 g gerookte zalm
50 ml room
peper
verse dille
Voor je beslag
100 ml kokend water
3 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Soezen

Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking. Schep het in een spuitzak met effen spuitmondje.
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit soezen met een diameter van 1,5 cm op het bakpapier. Strijk de soezen in met losgeklopt ei.
3
Bak de soezen 35 minuten op 170 °C, tot ze goed krokant zijn.
4

Zalmmousse

Snijd de zalm fijn. Voeg zalm, roomkaas en room samen. Mix het geheel fijn tot een gladde mousse. Voeg dille en peper toe naar smaak.
5

Samenstellen

Snijd de soezen open. Vul ze met zalmmousse. Werk af met een toefje mousse en een takje dille.

Laat de soezen lang genoeg bakken, tot ze krokant zijn. Anders zakken ze in elkaar.


Wat zeggen anderen