Soesjes met chocomousse
Soesjes met chocomousse, dat is een verrassende combinatie van twee desserts die op zichzelf al heerlijk zijn. En de afwerking met gemarineerd fruit tilt je soezen al helemaal naar een ander niveau. Dresseer de chocomoussesoesjes op de borden en versier met poedersuiker: een prachtresultaat.
Voeg toe aan receptenboekje

Soesjes met chocomousse

1

Soesjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de bakplaat in.
2
Verwarm het water tot het net niet kookt.
3
Doe het ei in een kom en roer de Mix voor Soezen erdoor. Giet er vervolgens het hete water geleidelijk bij terwijl je blijft roeren. Meng stevig door tot je een glad beslag krijgt.
4
Spuit kleine bolletjes soezenbeslag op de bakplaat.
5
Bak ze 30 à 35 minuten op 170 °C. En laat ze daarna afkoelen.
6

Vulling maken

Klop de Mix voor Chocomousse en de melk op met de mixer op de hoogste stand.
7
Maak een klein gaatje onderaan in de soesjes. Spuit er de chocomousse in.
8
Pers de sinaasappel en zeef het sap. Voeg er wat likeur aan toe en bind het met de gelatine.  Laat het verse fruit een uurtje marineren in de saus.
9
Leg 3 gevulde soesjes in het midden van een groot bord. Schep er een beetje gemarineerd fruit rond. Bestrooi de randen van het bord met poedersuiker met een zeef of suikerstrooier.
chocomoussesoesjes

Voor de soesjes
1 ei
100 ml water
Voor de vulling
1 sinaasappel
200 ml melk
sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Grand Marnier
vers fruit: schijfjes banaan, blokjes ananas, enkele aardbeien
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
oven met bakplaat
spuitzak met effen spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
chocomoussesoesjes

Voor de soesjes
1 ei
100 ml water
Voor de vulling
1 sinaasappel
200 ml melk
sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Grand Marnier
vers fruit: schijfjes banaan, blokjes ananas, enkele aardbeien
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
oven met bakplaat
spuitzak met effen spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Soesjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de bakplaat in.
2
Verwarm het water tot het net niet kookt.
3
Doe het ei in een kom en roer de Mix voor Soezen erdoor. Giet er vervolgens het hete water geleidelijk bij terwijl je blijft roeren. Meng stevig door tot je een glad beslag krijgt.
4
Spuit kleine bolletjes soezenbeslag op de bakplaat.
5
Bak ze 30 à 35 minuten op 170 °C. En laat ze daarna afkoelen.
6

Vulling maken

Klop de Mix voor Chocomousse en de melk op met de mixer op de hoogste stand.
7
Maak een klein gaatje onderaan in de soesjes. Spuit er de chocomousse in.
8
Pers de sinaasappel en zeef het sap. Voeg er wat likeur aan toe en bind het met de gelatine.  Laat het verse fruit een uurtje marineren in de saus.
9
Leg 3 gevulde soesjes in het midden van een groot bord. Schep er een beetje gemarineerd fruit rond. Bestrooi de randen van het bord met poedersuiker met een zeef of suikerstrooier.

Wat zeggen anderen