Sneeuwmankoffiekoeken
Buiten geen sneeuwpret te beleven? Dan kun je nog altijd deze sneeuwmannen maken in de keuken. De kinderen staan gegarandeerd te springen om een handje toe te steken.
Voeg toe aan receptenboekje

Sneeuwmankoffiekoeken

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Laat de rozijnen weken

Laat ondertussen de rozijnen 20 minuten weken in lauw water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
4

Maak de marsepeinvulling

Rasp of snijd de marsepein fijn. Laat de boter smelten. Voeg de marsepein, het ei, de vanillesuiker en de kaneel toe. Meng tot een gladde massa.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 25 cm.
6

Verdeel in twee stukken

Snijd in de lengte een derde van het deeg af.
7

Bestrijk met de vulling

Strijk op beide deegstukken marsepeinvulling. Strooi daarover rozijnen.
8

Snijd in plakjes

Rol beide deegplakken op tot een cilinder. Snijd ze in stukjes van 1,5 cm breed. Zo krijg je grotere en kleinere plakjes.
9

Stel de koffiekoeken samen

Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg telkens een groter en een kleiner plakje tegen elkaar, vier op elke plaat.
10

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
11

Bak de koffiekoeken

Bak de koffiekoeken 12 à 15 minuten op 210 °C. Laat afkoelen.
12

Decoreer de koffiekoeken

Bedek de koeken met witte rolmarsepein. Kleur een stukje rolmarsepein oranje voor de neus en een stukje rood voor de sjaal. Maak ogen en knopen met chocoladedruppels. Teken de mond met de decoreerpen.

Recept voor 8 koffiekoeken
Voor het deeg
250 g Aveve Mix voor luxebrood
2 g Isfi Speculooskruiden
3 g Bruggeman Droge gist
snufje zout
8 g hoeveboter
110 ml water
Voor de vulling
90 g All Nuts Rozijnen
1 ei
2 g kaneel
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g Cake 'n Party Marsepein 50% amandelen
10 g gesmolten boter
Verder
2 bakplaten
bakpapier
Cake 'n Party Rolmarsepein wit
Cake 'n Party Bakvaste chocoladedruppels
Dibro Voedingskleurstof kersenrood en citroengeel
PME Decoreerpen zwart
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 8 koffiekoeken
Voor het deeg
250 g Aveve Mix voor luxebrood
2 g Isfi Speculooskruiden
3 g Bruggeman Droge gist
snufje zout
8 g hoeveboter
110 ml water
Voor de vulling
90 g All Nuts Rozijnen
1 ei
2 g kaneel
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g Cake 'n Party Marsepein 50% amandelen
10 g gesmolten boter
Verder
2 bakplaten
bakpapier
Cake 'n Party Rolmarsepein wit
Cake 'n Party Bakvaste chocoladedruppels
Dibro Voedingskleurstof kersenrood en citroengeel
PME Decoreerpen zwart
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Laat de rozijnen weken

Laat ondertussen de rozijnen 20 minuten weken in lauw water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
4

Maak de marsepeinvulling

Rasp of snijd de marsepein fijn. Laat de boter smelten. Voeg de marsepein, het ei, de vanillesuiker en de kaneel toe. Meng tot een gladde massa.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 25 cm.
6

Verdeel in twee stukken

Snijd in de lengte een derde van het deeg af.
7

Bestrijk met de vulling

Strijk op beide deegstukken marsepeinvulling. Strooi daarover rozijnen.
8

Snijd in plakjes

Rol beide deegplakken op tot een cilinder. Snijd ze in stukjes van 1,5 cm breed. Zo krijg je grotere en kleinere plakjes.
9

Stel de koffiekoeken samen

Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg telkens een groter en een kleiner plakje tegen elkaar, vier op elke plaat.
10

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
11

Bak de koffiekoeken

Bak de koffiekoeken 12 à 15 minuten op 210 °C. Laat afkoelen.
12

Decoreer de koffiekoeken

Bedek de koeken met witte rolmarsepein. Kleur een stukje rolmarsepein oranje voor de neus en een stukje rood voor de sjaal. Maak ogen en knopen met chocoladedruppels. Teken de mond met de decoreerpen.

Wat zeggen anderen