Doe alle ingrediënten voor de sandwich in de mengkuip van de broodmachine en laat 20 minuten kneden. Laat het deeg 45 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur.
Vet een ronde springvorm in en bestuif met bloem. Druk het deeg plat en kneed het kort door op je werkblad. Leg het deeg in de ingevette vorm en laat het afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de sandwich ongeveer 35 minuten of tot de bovenkant goudbruin ziet. Wanneer je een breinaald in het midden steekt moet ze er proper uitkomen. Laat de sandwich voldoende afkoelen.
Maak nu de zalm- en forelmousse. Mix in een blender de gerookte forel met de room en de mayonaise tot een gladde mousse. Bereid de zalmmousse op dezelfde manier.
Draai de sandwich om en snijd horizontaal in 3 lagen. Strijk de forelmousse op de onderste laag en druk aan met de tweede sandwichlaag. Strijk de zalmmousse op de tweede sandwichlaag en druk aan met de laatste sandwichlaag.
Meng de roomkaas met de zure room. Kruid met peper en zout. Smeer de boven- en zijkanten van de taart royaal in met de roomkaasmengeling.
Versier de smörgastarta volgens eigen inspiratie.
Een feestje binnenkort? Deze hartige Zweedse taart kun je makkelijk een viertal dagen in de koelkast bewaren.
Doe alle ingrediënten voor de sandwich in de mengkuip van de broodmachine en laat 20 minuten kneden. Laat het deeg 45 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur.
Vet een ronde springvorm in en bestuif met bloem. Druk het deeg plat en kneed het kort door op je werkblad. Leg het deeg in de ingevette vorm en laat het afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de sandwich ongeveer 35 minuten of tot de bovenkant goudbruin ziet. Wanneer je een breinaald in het midden steekt moet ze er proper uitkomen. Laat de sandwich voldoende afkoelen.
Maak nu de zalm- en forelmousse. Mix in een blender de gerookte forel met de room en de mayonaise tot een gladde mousse. Bereid de zalmmousse op dezelfde manier.
Draai de sandwich om en snijd horizontaal in 3 lagen. Strijk de forelmousse op de onderste laag en druk aan met de tweede sandwichlaag. Strijk de zalmmousse op de tweede sandwichlaag en druk aan met de laatste sandwichlaag.
Meng de roomkaas met de zure room. Kruid met peper en zout. Smeer de boven- en zijkanten van de taart royaal in met de roomkaasmengeling.
Versier de smörgastarta volgens eigen inspiratie.
Een feestje binnenkort? Deze hartige Zweedse taart kun je makkelijk een viertal dagen in de koelkast bewaren.
Wat zeggen anderen [2 Reacties]