Sinaasappelgelei
Deze sinaasappelgelei is heerlijk fris op de boterham en doet uitstekend dienst als vulling van taartjes en cakejes. Supersimpel, snel klaar en ongelooflijk lekker!
Voeg toe aan receptenboekje

Sinaasappelgelei

1
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Giet het sap door een zeef.
2
Giet het gezeefde sap samen met het appelsap in een ruime kookpot.
3
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
4
Laat al roerend 4 minuten doorkoken.
5
Giet de warme gelei in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.
Sinaasappelgelei

6 potjes van 110 ml
Bak- en kookbenodigdheden
citruspers
kookpot
zeef
Voor je confituur
4 sinaasappels
½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Sinaasappelgelei

6 potjes van 110 ml
Bak- en kookbenodigdheden
citruspers
kookpot
zeef
Voor je confituur
4 sinaasappels
½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Giet het sap door een zeef.
2
Giet het gezeefde sap samen met het appelsap in een ruime kookpot.
3
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
4
Laat al roerend 4 minuten doorkoken.
5
Giet de warme gelei in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/08/2020 19:17
Ik doe het ook op de kop zetten mijn confituur als het gereed is maar dan worden u deksels wel vuil hoe evermijd je dat ?