Sinaasappelgelei
Deze sinaasappelgelei is heerlijk fris op de boterham en doet uitstekend dienst als vulling van taartjes en cakejes. Supersimpel, snel klaar en ongelooflijk lekker!
Voeg toe aan receptenboekje

Sinaasappelgelei

1
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Giet het sap door een zeef.
2
Giet het gezeefde sap samen met het appelsap in een ruime kookpot.
3
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
4
Laat al roerend 4 minuten doorkoken.
5
Giet de warme gelei in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.
Sinaasappelgelei

6 potjes van 110 ml
Bak- en kookbenodigdheden
citruspers
kookpot
zeef
Voor je confituur
4 sinaasappels
½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Sinaasappelgelei

6 potjes van 110 ml
Bak- en kookbenodigdheden
citruspers
kookpot
zeef
Voor je confituur
4 sinaasappels
½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Giet het sap door een zeef.
2
Giet het gezeefde sap samen met het appelsap in een ruime kookpot.
3
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
4
Laat al roerend 4 minuten doorkoken.
5
Giet de warme gelei in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.

Wat zeggen anderen [4 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/08/2020 19:17
Ik doe het ook op de kop zetten mijn confituur als het gereed is maar dan worden u deksels wel vuil hoe evermijd je dat ?

Anoniem
Geplaatst Op 05/08/2021 12:31
Een velletje vershoudfolie spannen voor je het deksel er op draait

Anoniem
Geplaatst Op 17/08/2022 19:20
Ik heb het recept volledig gevolgd maar de gelei blijft vloeibaar. Wat kan er fout gelopen zijn? Ik heb wel pers sinaasappelen gebruikt.

Anoniem
Geplaatst Op 18/08/2022 08:59
In perssinaasappels zit veel meer sap (het recept is uitgetest met eetsinaasappels) wat kan verklaren waarom de gelei veel te lopend is. TEAM AVEVE