Shakshuka is een spicy eenpansgerecht met gepocheerde eieren uit het Midden-Oosten. Als brunchtip serveren we je deze kruidige lekkernij in een broodje. Probeer het zelf en steel de show.
Voeg de all-in-mix en het water
samen. Kneed 20 minuten tot een
soepel deeg met de hand of met
de broodmachine. Of kneed
10 minuten met een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie.
Laat 40 minuten rijzen op
kamertemperatuur.
3
Maak de vulling
Verhit de olie in een middelgrote
pan. Bak de ui tot ze glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en laat nog
1 minuut stoven. Kruid met zout,
rode peper, komijn en oregano.
Voeg de passata toe. Laat op een
laag vuur sudderen tot de saus
ingedikt is (ongeveer 10 minuten).
Haal van het vuur, voeg koriander
toe en breng verder op smaak.
Laat afkoelen.
4
Vorm 6 deegbolletjes
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in zes stukken van
65 g. Maak er bolletjes van en leg
ze op de bakplaat. Druk de bolletjes
plat.
5
Laat rijzen
Dek de deegplakjes af en
laat ze 20 minuten rijzen op
kamertemperatuur.
6
Vorm kuipjes
Druk met de onderkant van een
glas een kuiltje in elk deegplakje.
7
Vul de broodjes
Schep in elk kuiltje een eetlepel
saus. Bestrijk de rand met water en
strooi er sesamzaadjes op.
8
Laat rijzen
Dek de gevulde broodjes af
en laat 15 minuten rijzen op
kamertemperatuur. Verwarm de
oven voor op 200 °C.
9
Bak de broodjes
Bak de broodjes 15 minuten op
200 °C. Haal ze uit de oven en vul
elk broodje met een eidooier en een
beetje eiwit. Zet de broodjes terug
in de oven en laat ze nog ongeveer
8 minuten bakken op 200 °C.
Serveer de broodjes onmiddellijk.
Recept voor 6 broodjes
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in wit
150 ml water
Voor de vulling
1/2 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 g passata
mespuntje gemalen rode pepervlokken
zout
oregano
komijn
verse koriander
Verder
bakplaat met bakpapier
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamzaadjes
6 eieren
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg de all-in-mix en het water
samen. Kneed 20 minuten tot een
soepel deeg met de hand of met
de broodmachine. Of kneed
10 minuten met een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie.
Laat 40 minuten rijzen op
kamertemperatuur.
3
Maak de vulling
Verhit de olie in een middelgrote
pan. Bak de ui tot ze glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en laat nog
1 minuut stoven. Kruid met zout,
rode peper, komijn en oregano.
Voeg de passata toe. Laat op een
laag vuur sudderen tot de saus
ingedikt is (ongeveer 10 minuten).
Haal van het vuur, voeg koriander
toe en breng verder op smaak.
Laat afkoelen.
4
Vorm 6 deegbolletjes
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in zes stukken van
65 g. Maak er bolletjes van en leg
ze op de bakplaat. Druk de bolletjes
plat.
5
Laat rijzen
Dek de deegplakjes af en
laat ze 20 minuten rijzen op
kamertemperatuur.
6
Vorm kuipjes
Druk met de onderkant van een
glas een kuiltje in elk deegplakje.
7
Vul de broodjes
Schep in elk kuiltje een eetlepel
saus. Bestrijk de rand met water en
strooi er sesamzaadjes op.
8
Laat rijzen
Dek de gevulde broodjes af
en laat 15 minuten rijzen op
kamertemperatuur. Verwarm de
oven voor op 200 °C.
9
Bak de broodjes
Bak de broodjes 15 minuten op
200 °C. Haal ze uit de oven en vul
elk broodje met een eidooier en een
beetje eiwit. Zet de broodjes terug
in de oven en laat ze nog ongeveer
8 minuten bakken op 200 °C.
Serveer de broodjes onmiddellijk.
Wat zeggen anderen