Voeg voor de afwisseling wat rozijnen, chocoladedruppels of walnoten toe aan het deeg.
Scones met clotted cream en jam
Vieruurtje op zijn Brits? Scones bij de afternoon tea, my dear. Er is maar één juiste manier om ze te serveren: met een dot clotted cream en zoete vruchtenjam. Easy peasy, dit recept.
Voeg toe aan receptenboekje

Scones met clotted cream en jam

1

Zeef de bloem

Zeef de bloem en meng er het bakpoeder door.
2

Voeg boter toe

Snijd de boter in blokjes. Kneed de boter met de hand door de bloem.
3

Voeg melk, suiker en eieren toe

Warm de melk een beetje op en smelt de suiker erin. Voeg samen met de eieren toe aan het bloem-botermengsel. Kneed tot je een soepel en elastisch deeg hebt. Maak er een mooi bolletje van.
4

Laat afkoelen

Wikkel het deeg in huishoudfolie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 à 2 cm.
6

Steek plakjes uit

Steek met een uitsteekvormpje ronde deegplakjes uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes op de bakplaat.
7

Bestrijk met ei

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bestrijk de plakjes met ei. Laat ze 5 minuten rusten.
8

Bak de scones

Bak de scones 15 minuten op 210 °C.

Voeg voor de afwisseling wat rozijnen, chocoladedruppels of walnoten toe aan het deeg.


Voor het deeg
2 theelepels bakpoeder
75 g boter
3 eetlepels melk
45 g fijne suiker
2 eieren
Verder
rond uitsteekvormpje
bakplaat + bakpapier
1 ei
bakkwast
Voor de topping
100 ml room
15 g bloemsuiker
confituur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
2 theelepels bakpoeder
75 g boter
3 eetlepels melk
45 g fijne suiker
2 eieren
Verder
rond uitsteekvormpje
bakplaat + bakpapier
1 ei
bakkwast
Voor de topping
100 ml room
15 g bloemsuiker
confituur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Zeef de bloem

Zeef de bloem en meng er het bakpoeder door.
2

Voeg boter toe

Snijd de boter in blokjes. Kneed de boter met de hand door de bloem.
3

Voeg melk, suiker en eieren toe

Warm de melk een beetje op en smelt de suiker erin. Voeg samen met de eieren toe aan het bloem-botermengsel. Kneed tot je een soepel en elastisch deeg hebt. Maak er een mooi bolletje van.
4

Laat afkoelen

Wikkel het deeg in huishoudfolie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 à 2 cm.
6

Steek plakjes uit

Steek met een uitsteekvormpje ronde deegplakjes uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes op de bakplaat.
7

Bestrijk met ei

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bestrijk de plakjes met ei. Laat ze 5 minuten rusten.
8

Bak de scones

Bak de scones 15 minuten op 210 °C.

Voeg voor de afwisseling wat rozijnen, chocoladedruppels of walnoten toe aan het deeg.


Wat zeggen anderen