Pretzels heb je in alle maten. Wij gaan deze keer voor de buitenmaat. Met deze reuzenpretzel serveer je een heerlijk breekbrood met knapperige sesamzaadjes, ideaal om met vrienden of familie van te genieten.
Meet nauwkeurig 500 g
All-in-mix en 280 ml water
af. Kneed het deeg
20 minuten met de hand
of met een broodmachine.
Of kneed 10 minuten met
een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Dek het deeg af met huis-
houdfolie. Laat 40 minuten
rijzen op kamertemperatuur.
3
Vorm 6 worstjes
Druk het deeg plat.
Weeg 6 bolletjes van 90 g
af. Druk ze plat en rol ze
op tot een worstje. Rol ze
langer met de handen tot
een lengte van 30 cm.
4
Maak een grote cirkel
Rol van het overgebleven
deel een extra lange worst.
Beleg de bakplaat met
bakpapier. Leg de lange
worst als een cirkel op de
bakplaat. Maak de uiteinden
aan elkaar vast.
5
Leg 8'en op de cirkel
Vorm elk ander worstje tot
een 8. Leg elke 8 met de
kruising op de deegcirkel.
Druk alles stevig aan.
6
Laat rijzen
Dek het geheel af en
laat 40 minuten rijzen
op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor
op 200 °C.
7
Bak de reuzenpretzel
Strijk het deeg in met losgeklopt
ei. Bestrooi met grof
zeezout en geroosterd
sesamzaad. Bak de reuzenpretzel
20 minuten op
200 °C.
8
Serveer dit breekbrood
met lekkere dipsausjes.
Voor het deeg
500 g AVEVE All-in sesamzaad
280 ml water
4 g droge gist
Voor de afwerking
Dibro geroosterd sesamzaad
Grof zeezout
1 ei
Verder
Bakplaat + bakpapier
Huishoudfolie
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Meet nauwkeurig 500 g
All-in-mix en 280 ml water
af. Kneed het deeg
20 minuten met de hand
of met een broodmachine.
Of kneed 10 minuten met
een keukenrobot.
2
Laat rijzen
Dek het deeg af met huis-
houdfolie. Laat 40 minuten
rijzen op kamertemperatuur.
3
Vorm 6 worstjes
Druk het deeg plat.
Weeg 6 bolletjes van 90 g
af. Druk ze plat en rol ze
op tot een worstje. Rol ze
langer met de handen tot
een lengte van 30 cm.
4
Maak een grote cirkel
Rol van het overgebleven
deel een extra lange worst.
Beleg de bakplaat met
bakpapier. Leg de lange
worst als een cirkel op de
bakplaat. Maak de uiteinden
aan elkaar vast.
5
Leg 8'en op de cirkel
Vorm elk ander worstje tot
een 8. Leg elke 8 met de
kruising op de deegcirkel.
Druk alles stevig aan.
6
Laat rijzen
Dek het geheel af en
laat 40 minuten rijzen
op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor
op 200 °C.
7
Bak de reuzenpretzel
Strijk het deeg in met losgeklopt
ei. Bestrooi met grof
zeezout en geroosterd
sesamzaad. Bak de reuzenpretzel
20 minuten op
200 °C.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]