Meng in een grote kom de bloem, het amandelpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed het met je vingertoppen erdoor tot je een soort nat zand hebt. Houd 160g van het kruimelmengsel apart en meng hierdoor de geraspte gember, zet het in de koelkast.
Breek bij de rest ervan het ei en meng verder tot je een samenhangend deeg hebt, laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens een uur in de koelkast rusten. Je kan het ook 15 minuten in de diepvries leggen.
Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk goed door elkaar tot een gladde pudding.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het taartdeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de diameter van de taartvorm en leg het deeg erin. Druk overal goed aan en snijd de overhangende randen eraf.
Verdeel de rabarbercompote over de bodem. Breng hierover een laag banketbakkersroom aan.
Werk de taart verder af met de crumble. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven, of tot de crumble en de taartranden goudbruin zien. Bewaar de taart tot 5 dagen op kamertemperatuur.
Deze taart is ook heel lekker zonder rabarbercompote. Meng dan een paar druppels vanille-aroma onder de banketbakkersroom voor meer vanillesmaak!
Meng in een grote kom de bloem, het amandelpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed het met je vingertoppen erdoor tot je een soort nat zand hebt. Houd 160g van het kruimelmengsel apart en meng hierdoor de geraspte gember, zet het in de koelkast.
Breek bij de rest ervan het ei en meng verder tot je een samenhangend deeg hebt, laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens een uur in de koelkast rusten. Je kan het ook 15 minuten in de diepvries leggen.
Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk goed door elkaar tot een gladde pudding.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het taartdeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de diameter van de taartvorm en leg het deeg erin. Druk overal goed aan en snijd de overhangende randen eraf.
Verdeel de rabarbercompote over de bodem. Breng hierover een laag banketbakkersroom aan.
Werk de taart verder af met de crumble. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven, of tot de crumble en de taartranden goudbruin zien. Bewaar de taart tot 5 dagen op kamertemperatuur.
Deze taart is ook heel lekker zonder rabarbercompote. Meng dan een paar druppels vanille-aroma onder de banketbakkersroom voor meer vanillesmaak!
Wat zeggen anderen