Strijk het brood na het bakken in met gesmolten honing. Zo krijgt het een mooie glans.
pompoen-saffraanbroodjes
Zacht, zoet en lekker kleverig: zo omschrijf je deze pompoenbroodjes met honing en een vleugje saffraan het best. Het ideale recept om de laatste restjes pompoen op te gebruiken.
Voeg toe aan receptenboekje

pompoen-saffraanbroodjes

1

Stap 1 Pompoenpuree maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Bak de stukken ongeveer 20 minuten op 180 °C. Plet de pompoen met een pureestamper tot een gladde puree en meng er de honing en de saffraan door. Zet opzij om af te koelen.
2

Stap 2 Brooddeeg maken

Verwarm de melk tot ze lauw is en meng de honing erdoor. Strooi de gist erin en laat 5 minuten staan. Voeg de bloem, de suiker, de boter, het ei en het zout toe en meng kort met een houten lepel tot er een deeg ontstaat.
3

Stap 3

Kneed het deeg ongeveer 10 minuten op het werkblad, tot het glad en elastisch is. Vet een kom in met boter of olie. Leg het deeg erin en dek af met huishoudfolie. Laat 90 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
4

Stap 4

Druk het deeg plat met de handen. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek van 0,5 cm dik. Spreid de pompoenvulling uit over het deeg. Laat de randen van de rechthoek onbedekt. Rol het deeg op tot een lange worst. Snijd die in 10 gelijke stukken.
5

Stap 5

Vet een rechthoekige ovenschaal in met boter. Schik de deegrolletjes in de schaal. Dek af met huishoudfolie en laat de rolletjes rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.
6

Stap 6

Overgiet de broodjes met nog wat honing. Bak ze 30 tot 35 minuten op 180 °C.
pompoen-saffraan

pompoen-saffraanbroodjes
Voor je brood
120 ml melk
20 g suiker
30 g boter
1 ei
1/2 theelepel zout
Voor je pompoenvulling
200 g pompoenvruchtvlees
snufje saffraanpoeder
Bak- en kookbenodigdheden
Ovenschaal 10x30 cm
Deegrol
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pompoen-saffraan

pompoen-saffraanbroodjes
Voor je brood
120 ml melk
20 g suiker
30 g boter
1 ei
1/2 theelepel zout
Voor je pompoenvulling
200 g pompoenvruchtvlees
snufje saffraanpoeder
Bak- en kookbenodigdheden
Ovenschaal 10x30 cm
Deegrol
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1 Pompoenpuree maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Bak de stukken ongeveer 20 minuten op 180 °C. Plet de pompoen met een pureestamper tot een gladde puree en meng er de honing en de saffraan door. Zet opzij om af te koelen.
2

Stap 2 Brooddeeg maken

Verwarm de melk tot ze lauw is en meng de honing erdoor. Strooi de gist erin en laat 5 minuten staan. Voeg de bloem, de suiker, de boter, het ei en het zout toe en meng kort met een houten lepel tot er een deeg ontstaat.
3

Stap 3

Kneed het deeg ongeveer 10 minuten op het werkblad, tot het glad en elastisch is. Vet een kom in met boter of olie. Leg het deeg erin en dek af met huishoudfolie. Laat 90 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
4

Stap 4

Druk het deeg plat met de handen. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek van 0,5 cm dik. Spreid de pompoenvulling uit over het deeg. Laat de randen van de rechthoek onbedekt. Rol het deeg op tot een lange worst. Snijd die in 10 gelijke stukken.
5

Stap 5

Vet een rechthoekige ovenschaal in met boter. Schik de deegrolletjes in de schaal. Dek af met huishoudfolie en laat de rolletjes rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.
6

Stap 6

Overgiet de broodjes met nog wat honing. Bak ze 30 tot 35 minuten op 180 °C.

Reacties van anderen