Zin in een luchtig dessert? Serveer dan de welbekende plattekaastaart, mét kersenlaag! Het beste van twee werelden? Nee, van drie: het krokante van de bodem, het smeuïge van de plattekaas en het zoete van de kersen. Heel eenvoudig om te maken, en goed voor een feestje in je mond.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
2
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
3
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
4
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
5
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
6
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
7
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
2
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
3
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
4
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
5
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
6
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
7
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.
Wat zeggen anderen