Plaatbrood met noten
Crunchy in het kwadraat, deze knapperige traktatie. Boordevol noten en met een lichtzoete toets van appel. Een aanrader bij een kaasschotel of om mee te nemen op picknick.
Voeg toe aan receptenboekje

Plaatbrood met noten

1

Kneed het deeg

Voeg de mix, de gist en het water samen. Kneed 10 minuten met een broodmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand. Voeg de appelblokjes toe en kneed ze door het deeg.
2

Laat rijzen

Maak een bolletje van het deeg. Bedek het met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Hak de noten fijn

Mix de noten in de blender of hak ze fijn met een scherp mes.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 25 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de deegplak op de bakplaat.
5

Bestrooi met de topping

Verdeel de noten over het deeg. Druk ze goed aan met de hand. Sprenkel olijfolie over de noten en strooi er zeezout over.
6

Laat rijzen

Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak het brood

Bak het brood 20 minuten op 200 °C. Haal het daarna direct van de plaat en laat het afkoelen op een rooster.

Tip

Vervang de gedroogde appelblokjes eventueel door rozijnen. In de plaats van het zeezout kun je ook fijngehakte gezouten pistachenootjes strooien.


Voor het deeg
500 g Aveve All-in Sesanut
300 ml water
20 g All Nuts Appelblokjes gedroogd
Verder
190 g All Nuts Notenmix
1,5 eetlepel olijfolie
3 g grof zeezout
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve All-in Sesanut
300 ml water
20 g All Nuts Appelblokjes gedroogd
Verder
190 g All Nuts Notenmix
1,5 eetlepel olijfolie
3 g grof zeezout
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de mix, de gist en het water samen. Kneed 10 minuten met een broodmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand. Voeg de appelblokjes toe en kneed ze door het deeg.
2

Laat rijzen

Maak een bolletje van het deeg. Bedek het met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Hak de noten fijn

Mix de noten in de blender of hak ze fijn met een scherp mes.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 25 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de deegplak op de bakplaat.
5

Bestrooi met de topping

Verdeel de noten over het deeg. Druk ze goed aan met de hand. Sprenkel olijfolie over de noten en strooi er zeezout over.
6

Laat rijzen

Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak het brood

Bak het brood 20 minuten op 200 °C. Haal het daarna direct van de plaat en laat het afkoelen op een rooster.

Tip

Vervang de gedroogde appelblokjes eventueel door rozijnen. In de plaats van het zeezout kun je ook fijngehakte gezouten pistachenootjes strooien.


Wat zeggen anderen