Plaatbrood met ei en ham
Zin in een stevige brunch? Dit boerenbrood in de vorm van een pizza is ervoor gemaakt. Heerlijk belegd met eieren, ham en tomaatjes en boordevol energie voor een actieve dag.
Voeg toe aan receptenboekje

Plaatbrood met ei en ham

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten in de keukenrobot of de broodbakmachine tot een homogeen deeg.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een ovale plak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Sla de rand van de plak om naar binnen.
4

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
5

Vul het deeg

Meng de yoghurt met de olijfolie en strijk het mengsel uit op het deeg. Leg de halve tomaatjes erop. Breek voorzichtig de eieren boven het deeg. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
6

Laat rijzen

Laat de plak nog 10 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 195 °C.
7

Bak het brood

Bak het plaatbrood 20 minuten op 195 °C.
8

Beleg en serveer

Werk af met plakjes ham en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer warm.

Voor het deeg
250 g Aveve mix voor wit brood van boer Thomas
8 g Bruggeman droge gist
8 g hoeveboter
4 g zout
145 ml water
Verder
bakpapier
bakplaat
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
kerstomaatjes, gehalveerd
2 eieren
peper en zout
Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas
plakjes ham
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
250 g Aveve mix voor wit brood van boer Thomas
8 g Bruggeman droge gist
8 g hoeveboter
4 g zout
145 ml water
Verder
bakpapier
bakplaat
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
kerstomaatjes, gehalveerd
2 eieren
peper en zout
Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas
plakjes ham
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten in de keukenrobot of de broodbakmachine tot een homogeen deeg.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een ovale plak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Sla de rand van de plak om naar binnen.
4

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
5

Vul het deeg

Meng de yoghurt met de olijfolie en strijk het mengsel uit op het deeg. Leg de halve tomaatjes erop. Breek voorzichtig de eieren boven het deeg. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
6

Laat rijzen

Laat de plak nog 10 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 195 °C.
7

Bak het brood

Bak het plaatbrood 20 minuten op 195 °C.
8

Beleg en serveer

Werk af met plakjes ham en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer warm.

Wat zeggen anderen