Pizzabrood
Het beste van twee werelden, deze kruising tussen een speltdesembrood en een pizza prosciutto. Heerlijk als aperitiefhapje en perfecte side dish bij je barbecue. Verbazend makkelijk om te maken.
Voeg toe aan receptenboekje

Pizzabrood

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een broodmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 48 x 38 cm.
4

Beleg het deeg

Bestrijk het deeg met passata. Verdeel de ham erover. Bestrooi met Italiaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas.
5

Rol het deeg op

Rol de deegplak strak op tot een cilinder.
6

Snijd in 20 schijfjes

Snijd de cilinder in tweeën, opnieuw in tweeën en daarna in vijven. Zo heb je 20 schijfjes.
7

Leg de schijfjes op een bakplaat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de schijfjes in vijf rijen van vier op de bakplaat. Bestrooi ze met de resterende kaas.
8

Laat rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak het brood

Bak het pizzabrood 20 minuten op 200 °C.

Voor het deeg
500 g Aveve All-in Speltdesem
4 g Bruggeman droge gist
300 ml water
Voor de vulling
3 grote eetlepels passata
150 g geraspte kaas
150 g gekookte ham, in reepjes gesneden
gedroogde Italiaanse kruiden
Verder
bakpapier
bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve All-in Speltdesem
4 g Bruggeman droge gist
300 ml water
Voor de vulling
3 grote eetlepels passata
150 g geraspte kaas
150 g gekookte ham, in reepjes gesneden
gedroogde Italiaanse kruiden
Verder
bakpapier
bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een broodmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 48 x 38 cm.
4

Beleg het deeg

Bestrijk het deeg met passata. Verdeel de ham erover. Bestrooi met Italiaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas.
5

Rol het deeg op

Rol de deegplak strak op tot een cilinder.
6

Snijd in 20 schijfjes

Snijd de cilinder in tweeën, opnieuw in tweeën en daarna in vijven. Zo heb je 20 schijfjes.
7

Leg de schijfjes op een bakplaat

Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de schijfjes in vijf rijen van vier op de bakplaat. Bestrooi ze met de resterende kaas.
8

Laat rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak het brood

Bak het pizzabrood 20 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 30/03/2020 18:16
Heel lekker!