De calzone brengt je helemaal in zuiderse sferen. Met behendige vingers en enkele eenvoudige handelingen tover je deze dubbelgevouwen pizza op tafel. De geur die vrijkomt wanneer je door het knapperige deeg snijdt, valt met niets te vergelijken! Schuif maar snel stoelen bij, want iedereen eet gegarandeerd mee vanavond!
Meng de Mix voor Pizza met het water en de olijfolie. Kneed tot een goed samenhangend deeg. Bedek het deeg met een vel huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
2
Vulling maken
Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze 5 à 10 minuten.
3
Calzone's vouwen
Verwarm je oven voor op 220 °C.
4
Strooi wat bloem op je werkblad. Halveer het deeg en rol beide delen uit tot een ronde plak.
5
Leg de plakken op een met bakpapier belegde bakplaat of een ingevette pizzaplaat. Verdeel wat tomatensaus en gestoofde groentjes op de helft van elke plak. Laat aan de randen 2 cm vrij.
6
Kruid met pizzakruiden, peper en zout. Bestrooi met parmezaan of mozzarella.
7
Strijk de rand in met een losgeklopt eitje en vouw de onbedekte helft over de vulling. Druk goed aan en maak enkele kleine insnijdingen in het deeg. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met oregano en/of basilicum.
Meng de Mix voor Pizza met het water en de olijfolie. Kneed tot een goed samenhangend deeg. Bedek het deeg met een vel huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.
2
Vulling maken
Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze 5 à 10 minuten.
3
Calzone's vouwen
Verwarm je oven voor op 220 °C.
4
Strooi wat bloem op je werkblad. Halveer het deeg en rol beide delen uit tot een ronde plak.
5
Leg de plakken op een met bakpapier belegde bakplaat of een ingevette pizzaplaat. Verdeel wat tomatensaus en gestoofde groentjes op de helft van elke plak. Laat aan de randen 2 cm vrij.
6
Kruid met pizzakruiden, peper en zout. Bestrooi met parmezaan of mozzarella.
7
Strijk de rand in met een losgeklopt eitje en vouw de onbedekte helft over de vulling. Druk goed aan en maak enkele kleine insnijdingen in het deeg. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met oregano en/of basilicum.
Wat zeggen anderen