Pestobrood in de machine
Terwijl je broodmachine dit brood bakt, ruikt het heerlijk naar Italië. Bij het zuurdesembrood voeg je alleen nog pesto, olijfolie en basilicum toe. Een handvol ingrediënten voor een mond vol smaak. Viva Italia!
Voeg toe aan receptenboekje

Pestobrood in de machine

1
Doe alle ingrediënten voor je deeg in de broodmachine. Start het basisprogramma. Haal na de laatste kneedbeurt – wanneer het geluidssignaal gaat – het deeg en de kneedhaak uit de machine. Zet het programma intussen niet stop.
pestobrood stap 1
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Strooi er twee theelepels gedroogde basilicum over. Kneed alles opnieuw samen tot een deegbal.
pestobrood stap 2
3
Rol het deeg uit met een deegrol, tot je een rechthoek krijgt. Let op: zorg ervoor dat het deeg niet breder is dan de bakvorm.
pestobrood stap  3 / 4
4
Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto. Rol het deeg nu op tot een cilinder die in de bakvorm van je broodmachine past.
pestobrood stap  3 / 4
5
Leg het deeg zonder de kneedhaak terug in de broodmachine. Zorg ervoor dat de sluiting van het deeg naar beneden ligt.
6
Strijk net voor het bakken het deeg in met olijfolie en bestrooi met gedroogde basilicum. Raadpleeg hiervoor even de handleiding van de broodmachine.
pestobrood stap  6
Pestobrood

Voor je brood
310 ml water
Voor je afwerking
20 g pesto
gedroogde basilicum
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pestobrood

Voor je brood
310 ml water
Voor je afwerking
20 g pesto
gedroogde basilicum
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Doe alle ingrediënten voor je deeg in de broodmachine. Start het basisprogramma. Haal na de laatste kneedbeurt – wanneer het geluidssignaal gaat – het deeg en de kneedhaak uit de machine. Zet het programma intussen niet stop.
pestobrood stap 1
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Strooi er twee theelepels gedroogde basilicum over. Kneed alles opnieuw samen tot een deegbal.
pestobrood stap 2
3
Rol het deeg uit met een deegrol, tot je een rechthoek krijgt. Let op: zorg ervoor dat het deeg niet breder is dan de bakvorm.
pestobrood stap  3 / 4
4
Bestrijk het deeg met een dun laagje pesto. Rol het deeg nu op tot een cilinder die in de bakvorm van je broodmachine past.
pestobrood stap  3 / 4
5
Leg het deeg zonder de kneedhaak terug in de broodmachine. Zorg ervoor dat de sluiting van het deeg naar beneden ligt.
6
Strijk net voor het bakken het deeg in met olijfolie en bestrooi met gedroogde basilicum. Raadpleeg hiervoor even de handleiding van de broodmachine.
pestobrood stap  6

Wat zeggen anderen