Perenmarmelade
Deze marmelade van zuurzoete Durondeau-peren is er eentje voor fijnproevers. De combinatie met marsepein, wortelsap en rozijnen zorgt voor een heerlijke explosie van smaken in je mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Perenmarmelade

1

Stap 1

Schil de peren en verwijder het klokhuis.
2

Stap 2

Doe al de ingrediënten, behalve de rozijnen, in een maatbeker en mix fijn.
3

Stap 3

Voeg de rozijnen toe.
4

Stap 4

Kook minstens 4 minuten.
5

Stap 5

Test of de marmelade goed is: laat een paar druppels vallen op een koud bordje. Stollen ze nog niet, laat dan nog wat langer koken.
6

Stap 6

Schep het eventuele schuim weg.
7

Stap 7

Giet de warme marmelade in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.

Voor 6 potjes van 110 ml
600 g rijpe Durondeau-peren
40 g Cake ’n Party marsepein 50/50
260 ml wortelsap
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 6 potjes van 110 ml
600 g rijpe Durondeau-peren
40 g Cake ’n Party marsepein 50/50
260 ml wortelsap
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1

Schil de peren en verwijder het klokhuis.
2

Stap 2

Doe al de ingrediënten, behalve de rozijnen, in een maatbeker en mix fijn.
3

Stap 3

Voeg de rozijnen toe.
4

Stap 4

Kook minstens 4 minuten.
5

Stap 5

Test of de marmelade goed is: laat een paar druppels vallen op een koud bordje. Stollen ze nog niet, laat dan nog wat langer koken.
6

Stap 6

Schep het eventuele schuim weg.
7

Stap 7

Giet de warme marmelade in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.

Wat zeggen anderen