Perencrumblecupcakes
Varieer in de keuken volop met wat de seizoenen je te bieden hebben. Met lekkere peren en hazelnoten bijvoorbeeld. Je vertrekt van het makkelijke recept voor cupcakes en daaraan voeg je sappige perenstukjes toe. Met een krokante hazelnootcrumble als topping maak je de cupcakes helemaal áf.
Voeg toe aan receptenboekje

Perencrumblecupcakes

1

Rooster de hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de hazelnoten op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze ongeveer 8 minuten op 180 °C. Plet ze met een deegrol tot je fijne stukjes hebt.
2

Maak het cupcakebeslag

Leg de papieren vormpjes in een cupcakebakvorm. Roer de boter zacht. Voeg de Mix voor cupcakes, de eieren en het water toe. Meng het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Spatel er de fijngesneden stukjes peer door. Verdeel het beslag over de papieren cupcakevormpjes.
3

Maak de crumble

Doe de Mix voor crumble in een kom. Voeg het water en de hazelnoten toe. Meng met een vork tot het water volledig opgenomen is. Voeg de chocoladedruppels toe. Kneed 1 minuut met de hand tot je een droog deeg hebt dat je makkelijk verkruimelt. Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is of een beetje bloem als het deeg te nat is en kneed dan opnieuw. Verkruimel de crumble en strooi een dun laagje bovenop elke cupcake.
4

Bak de cupcakes

Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Perencrumblecupcakes

Voor 12 cupcakes
Voor de crumble
15 ml water
Voor de cupcakes
1 cupcakebakvorm
100 g boter
2 eieren
30 ml water
150 g peer, in stukjes gesneden (2 kleine peren of 1 grote peer)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Perencrumblecupcakes

Voor 12 cupcakes
Voor de crumble
15 ml water
Voor de cupcakes
1 cupcakebakvorm
100 g boter
2 eieren
30 ml water
150 g peer, in stukjes gesneden (2 kleine peren of 1 grote peer)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Rooster de hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de hazelnoten op een met bakpapier belegde bakplaat. Rooster ze ongeveer 8 minuten op 180 °C. Plet ze met een deegrol tot je fijne stukjes hebt.
2

Maak het cupcakebeslag

Leg de papieren vormpjes in een cupcakebakvorm. Roer de boter zacht. Voeg de Mix voor cupcakes, de eieren en het water toe. Meng het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Spatel er de fijngesneden stukjes peer door. Verdeel het beslag over de papieren cupcakevormpjes.
3

Maak de crumble

Doe de Mix voor crumble in een kom. Voeg het water en de hazelnoten toe. Meng met een vork tot het water volledig opgenomen is. Voeg de chocoladedruppels toe. Kneed 1 minuut met de hand tot je een droog deeg hebt dat je makkelijk verkruimelt. Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is of een beetje bloem als het deeg te nat is en kneed dan opnieuw. Verkruimel de crumble en strooi een dun laagje bovenop elke cupcake.
4

Bak de cupcakes

Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties van anderen