Pannenkoekentaart met fruit en mascarpone
Op zoek naar het wow-effect? Probeer deze spectaculaire pannenkoekentorentjes. Met een fruitige mascarponevulling en overladen met vers fruit. Genieten van de eerste tot de laatste hap.
Voeg toe aan receptenboekje

Pannenkoekentaart met fruit en mascarpone

1

Bak de pannenkoeken

Voeg de ingrediënten samen en klop 5 minuten op. Verhit boter of olie in een pan. Schep beslag in de pan. Bak beide zijden goudbruin.
1. Bak de pannenkoeken
2

Maak de vulling

Rasp de schil van de citroen en één sinaasappel. Pers de citroen en beide sinaasappels. Zeef de pulp eruit. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Voeg het sap, de geraspte schil, de suiker en de rozemarijn samen in een kookpotje. Verhit het mengsel en haal de rozemarijn eruit net voordat het kookpunt bereikt is. Laat eventjes koken. Laat de saus afkoelen tot ze lauw is. Verdeel de saus in twee gelijke porties en zet een portie aan de kant voor het serveren. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de andere portie. Voeg de mascarpone en de slagroom samen en klop tot een luchtig mengsel. Giet de saus (met de gelatine) erbij en meng goed. Laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2. Maak de vulling
3

Stel de taartstukken samen

Snijd de pannenkoeken in vieren. Strijk vulling op een eerste pannenkoekdeel. Leg er vers fruit op en daarop een tweede pannenkoekdeel. Bouw zo verder tot vier delen hoog. Stel zo alle taartstukken samen.
4

Decoreer de taartstukken

Versier de taartstukken met vers fruit, bloemsuiker en eventueel amandelschilfers. Serveer met de resterende saus.
Pannenkoekentaart met fruit en mascarpone

Recept voor 6 personen
Voor 6 pannenkoeken
165 g AVEVE Mix voor pannenkoeken
2 eieren
250 ml water
Voor de mascarponevulling
1 bio-citroen
1 takje verse rozemarijn
15 g suiker
150 g mascarpone
2 bio-sinaasappels
90 ml slagroom
Verder
bloemsuiker
vers fruit gele kiwi frambozen bosbessen
optioneel: geroosterde amandelschilfers.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pannenkoekentaart met fruit en mascarpone

Recept voor 6 personen
Voor 6 pannenkoeken
165 g AVEVE Mix voor pannenkoeken
2 eieren
250 ml water
Voor de mascarponevulling
1 bio-citroen
1 takje verse rozemarijn
15 g suiker
150 g mascarpone
2 bio-sinaasappels
90 ml slagroom
Verder
bloemsuiker
vers fruit gele kiwi frambozen bosbessen
optioneel: geroosterde amandelschilfers.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de pannenkoeken

Voeg de ingrediënten samen en klop 5 minuten op. Verhit boter of olie in een pan. Schep beslag in de pan. Bak beide zijden goudbruin.
1. Bak de pannenkoeken
2

Maak de vulling

Rasp de schil van de citroen en één sinaasappel. Pers de citroen en beide sinaasappels. Zeef de pulp eruit. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Voeg het sap, de geraspte schil, de suiker en de rozemarijn samen in een kookpotje. Verhit het mengsel en haal de rozemarijn eruit net voordat het kookpunt bereikt is. Laat eventjes koken. Laat de saus afkoelen tot ze lauw is. Verdeel de saus in twee gelijke porties en zet een portie aan de kant voor het serveren. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de andere portie. Voeg de mascarpone en de slagroom samen en klop tot een luchtig mengsel. Giet de saus (met de gelatine) erbij en meng goed. Laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2. Maak de vulling
3

Stel de taartstukken samen

Snijd de pannenkoeken in vieren. Strijk vulling op een eerste pannenkoekdeel. Leg er vers fruit op en daarop een tweede pannenkoekdeel. Bouw zo verder tot vier delen hoog. Stel zo alle taartstukken samen.
4

Decoreer de taartstukken

Versier de taartstukken met vers fruit, bloemsuiker en eventueel amandelschilfers. Serveer met de resterende saus.

Wat zeggen anderen