Paastaart met chocoladebotercrème
Verrassing! De paashaas heeft snoepjes verstopt. Al lijkt hij wel te verraden waar hij ze heeft achtergelaten. Een gegarandeerd succesnummer op je paasfeest.
Voeg toe aan receptenboekje

Paastaart met chocoladebotercrème

1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de eieren, de mix, de sinaasappelschil en 35 ml sinaasappelsap samen. Klop 10 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Voeg op het einde 2 à 3 mespuntjes gele kleurstof toe. Spatel het resterende sinaasappelsap door het beslag. Vet de springvormen in en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 30 à 35 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de witte-chocoladebotercrème

Maak de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Smelt de witte chocolade en laat wat afkoelen. Voeg de chocolade toe aan de crème en meng goed. Voeg 2 à 3 mespuntjes groene kleurstof toe.
3

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal door. Steek in het midden van twee van de vier helften een gat uit met een ronde uitsteker. Doe een beetje botercrème op de onderlegger en zet er een niet-uitgeholde biscuithelft op. Bestrijk die met botercrème. Leg daarop een uitgeholde biscuithelft. Bestrijk met botercrème en zet de tweede uitgeholde helft erop. Vul het gat op met miniconfetti. Strijk weer botercrème en leg de laatste biscuithelft erop.
4

Versier de taart

Schep de resterende botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit verticale lijnen van onder naar boven tegen de buitenkant van de taart. Bedek de bovenkant volledig met toefjes.
5

Werk af met suikerpasta en eitjes

Boetseer het achterste, het staartje en de poten van een konijntje uit witte suikerpasta. Vorm de voetzolen uit roze suikerpasta. Plak alle delen aan elkaar met een beetje water. Zet het figuurtje in het midden van de taart. Werk af met kleurrijk suikerstrooisel en chocolade eitjes.

Voor de biscuit
5 eieren
330 g Aveve mix voor biscuit
geraspte schil van 2,5 sinaasappel
35 + 40 ml sinaasappelsap
2 springvormen ⌀ 18 cm
ScrapCooking kleurstof geel
Voor de witte-chocoladebotercrème
300 g zachte roomboter
120 g Cake ’n Party mix voor crème au beurre
120 g suiker
300 ml water
150 g Callebaut smeltchocolade wit
ScrapCooking kleurstof groen
Verder
taartonderlegger
ronde uitsteker ⌀ 6,5 cm
spuitzak met gekartelde spuitmond
Cake ’n Party suikerpasta wit
Cake ’n Party suikerpasta roze
Vanparys miniconfetti
Baking Fun decoratieve sprinkles Pasen
Vanparys praliné-eitjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de biscuit
5 eieren
330 g Aveve mix voor biscuit
geraspte schil van 2,5 sinaasappel
35 + 40 ml sinaasappelsap
2 springvormen ⌀ 18 cm
ScrapCooking kleurstof geel
Voor de witte-chocoladebotercrème
300 g zachte roomboter
120 g Cake ’n Party mix voor crème au beurre
120 g suiker
300 ml water
150 g Callebaut smeltchocolade wit
ScrapCooking kleurstof groen
Verder
taartonderlegger
ronde uitsteker ⌀ 6,5 cm
spuitzak met gekartelde spuitmond
Cake ’n Party suikerpasta wit
Cake ’n Party suikerpasta roze
Vanparys miniconfetti
Baking Fun decoratieve sprinkles Pasen
Vanparys praliné-eitjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de eieren, de mix, de sinaasappelschil en 35 ml sinaasappelsap samen. Klop 10 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Voeg op het einde 2 à 3 mespuntjes gele kleurstof toe. Spatel het resterende sinaasappelsap door het beslag. Vet de springvormen in en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 30 à 35 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de witte-chocoladebotercrème

Maak de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Smelt de witte chocolade en laat wat afkoelen. Voeg de chocolade toe aan de crème en meng goed. Voeg 2 à 3 mespuntjes groene kleurstof toe.
3

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal door. Steek in het midden van twee van de vier helften een gat uit met een ronde uitsteker. Doe een beetje botercrème op de onderlegger en zet er een niet-uitgeholde biscuithelft op. Bestrijk die met botercrème. Leg daarop een uitgeholde biscuithelft. Bestrijk met botercrème en zet de tweede uitgeholde helft erop. Vul het gat op met miniconfetti. Strijk weer botercrème en leg de laatste biscuithelft erop.
4

Versier de taart

Schep de resterende botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit verticale lijnen van onder naar boven tegen de buitenkant van de taart. Bedek de bovenkant volledig met toefjes.
5

Werk af met suikerpasta en eitjes

Boetseer het achterste, het staartje en de poten van een konijntje uit witte suikerpasta. Vorm de voetzolen uit roze suikerpasta. Plak alle delen aan elkaar met een beetje water. Zet het figuurtje in het midden van de taart. Werk af met kleurrijk suikerstrooisel en chocolade eitjes.

Wat zeggen anderen