Paastaart met bloemetjes
Deze fleurige bloemetjestaart met kokoscrème en ananas uit je bakmuts toveren? Als je een beetje met een spatel overweg kunt kom je al een heel eind. Ontdek het zelf en laat iedereen die je lief is delen in dit smakenfestijn.
Voeg toe aan receptenboekje

Paastaart met bloemetjes

1

Rooster de kokos

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi de kokos daarop uit. Laat 5 minuten roosteren op 180 °C.
2

Bak de biscuits

Los het kokosaroma op in de kokosmelk. Voeg samen met de eieren en de mix in een kom. Klop 10 à 15 minuten op hoge snelheid tot een dik en luchtig beslag. Spatel de geroosterde kokos door het beslag. Vet de springvormen in. Verdeel het beslag gelijk over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
3

Maak de botercrème

Mix de boter zacht. Voeg de mix, het ananassap en de kokosmelk toe. Klop enkele minuten op matige tot hoge snelheid. Schraap tussendoor de boter een paar keer los van de rand. Klop tot je een gladde crème krijgt. Doe 50 g botercrème in een aparte kom en voeg er een mespunt groene kleurstof aan toe. Schep de witte crème in een spuitzak en knip de tip eraf.
4

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal door. Spuit op één onderhelft een laagje witte botercrème en leg er stukjes ananas op. Zet de bovenhelft erop. Bedek opnieuw met botercrème en ananas. Leg de derde helft erop, vul opnieuw en sluit af met de laatste biscuithelft. Bedek de zijkant en de bovenkant volledig met botercrème. Strijk glad met een spatel.
5

Decoreer de taart

Schep de groene botercrème in een spuitzak. Knip er een heel klein tipje af. Spuit tegen de zijkant de steeltjes voor de bloemen. Bevestig de bloemen en de blaadjes. Versier ook de bovenkant met bloemen, blaadjes en vlinders.

Botercrème glad afstrijken? Dip je spatel eerst in heet water en droog hem goed af.

Haal de taart een half uur voor het serveren uit de koelkast. Dan wordt de botercrème lekker zacht.

Vervang de hostiebloemen door echte eetbare bloemen. Denk bijvoorbeeld aan viooltjes, Oost-Indische kers, bieslook, lavendel, rozenblaadjes, korenbloemen, afrikaantjes.


Voor 10 personen
Voor de kokosbiscuit
30 ml kokosmelk
5 eieren
Dr Oetker bakspray
Voor de vulling
400 g roomboter
270 ml ananassap (uit 2 grote blikken ananas)
ananas in stukjes
210 ml koude kokosmelk
Verder
spatel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 10 personen
Voor de kokosbiscuit
30 ml kokosmelk
5 eieren
Dr Oetker bakspray
Voor de vulling
400 g roomboter
270 ml ananassap (uit 2 grote blikken ananas)
ananas in stukjes
210 ml koude kokosmelk
Verder
spatel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Rooster de kokos

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi de kokos daarop uit. Laat 5 minuten roosteren op 180 °C.
2

Bak de biscuits

Los het kokosaroma op in de kokosmelk. Voeg samen met de eieren en de mix in een kom. Klop 10 à 15 minuten op hoge snelheid tot een dik en luchtig beslag. Spatel de geroosterde kokos door het beslag. Vet de springvormen in. Verdeel het beslag gelijk over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
3

Maak de botercrème

Mix de boter zacht. Voeg de mix, het ananassap en de kokosmelk toe. Klop enkele minuten op matige tot hoge snelheid. Schraap tussendoor de boter een paar keer los van de rand. Klop tot je een gladde crème krijgt. Doe 50 g botercrème in een aparte kom en voeg er een mespunt groene kleurstof aan toe. Schep de witte crème in een spuitzak en knip de tip eraf.
4

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal door. Spuit op één onderhelft een laagje witte botercrème en leg er stukjes ananas op. Zet de bovenhelft erop. Bedek opnieuw met botercrème en ananas. Leg de derde helft erop, vul opnieuw en sluit af met de laatste biscuithelft. Bedek de zijkant en de bovenkant volledig met botercrème. Strijk glad met een spatel.
5

Decoreer de taart

Schep de groene botercrème in een spuitzak. Knip er een heel klein tipje af. Spuit tegen de zijkant de steeltjes voor de bloemen. Bevestig de bloemen en de blaadjes. Versier ook de bovenkant met bloemen, blaadjes en vlinders.

Botercrème glad afstrijken? Dip je spatel eerst in heet water en droog hem goed af.

Haal de taart een half uur voor het serveren uit de koelkast. Dan wordt de botercrème lekker zacht.

Vervang de hostiebloemen door echte eetbare bloemen. Denk bijvoorbeeld aan viooltjes, Oost-Indische kers, bieslook, lavendel, rozenblaadjes, korenbloemen, afrikaantjes.


Wat zeggen anderen