Paashaastaart
Het pronkstuk voor het mooiste voorjaarsfeest wordt dit jaar een heus paaskonijn! Praliné-eitjes verander je in een smeuïge chocomousse die je combineert met biscuit en een taartdecoratie op z’n paasbest! Misschien te mooi om op te eten, maar dit is een taartcreatie om van te snoepen!
Voeg toe aan receptenboekje

Paashaastaart

1

Bereid de spongecake zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de spongecake doormidden.

Bereid de pralinémousse door chocolade te smelten samen met 50 ml room in een pannetje of in de microgolfoven. Roer tot een glad mengsel. Laat lichtjes afkoelen. Klop de overige slagroom stevig op. Roer de Mix voor bavarois door het chocolademengsel. Spatel als laatste de opgeklopte slagroom door het mengsel. Laat opstijven in de koelkast. Strijk de pralinémousse uit op het midden van de taart.

1
2

Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak. Snijd de sponge cake horizontaal doormidden. 

Spuit een randje botercrème op de rand van de onderste laag van de cake. 

2
3

Leg de bovenlaag op de taart en druk lichtjes aan. Smeer nu de zijkanten en de bovenkant van de taart in met een dun laagje botercrème. Doe dit zo glad mogelijk. Laat de taart nu een 15-tal minuten opstijven in de koelkast. 

3
4

Smeer een beetje Crisco uit op je werkoppervlak. Kneed 500 g suikerpasta en rol die uit tot een cirkel met diameter van 35 à 40 cm. Rol de suikerpasta op je deegrol en rol hem terug af over je taart. Gebruik de zijkant van je hand om de suikerpasta glad te strijken. Snijd de overtollige suikerpasta weg.

stap 4
5

Rol nu twee grote bolletjes die je lichtjes afplat om de wangen van het konijn te maken. Snijd een rechthoekje voor de tanden. Bevestig tanden en wangen met een beetje water op de taart.

5
6

Maak nu een neusje uit roze suikerpasta door een bolletje opzij af te platten tot een driehoekje.

6
7

Voor de oogjes neem je twee langwerpige stukjes witte suikerpasta en twee kleinere, zwarte stukjes suikerpasta. Rol ze uit in de vorm van een ovaal.

stap 7 def
8

Voor de oortjes kneed je 1 theelepel tylose onder 200 g witte suikerpasta. Dit zorgt ervoor dat je suikerpasta sneller hard wordt. Rol de suikerpasta uit en snijd de oren uit. Snijd dezelfde vorm uit, maar iets kleiner, uit roze suikerpasta. Bevestig een satéstokje tussen de 2 oorhelften. Laat drogen op een stuk aluminiumfolie. 

8
9

Bevestig de oogjes en het neusje met een beetje water op de taart. Steek de oren in de taart.

9
10

Werk af met een roze strikje. Dit maak je door een rechthoekig strookje in het midden samen te duwen en hier een kleiner strookje dwars over te bevestigen met een beetje water.

10
11

Bevestig het strikje met een beetje water of eetbare lijm op de taart.

11
386x254

Voor 8 à 10 personen
Voor de sponge cake
20 ml water
3 eieren
Voor de pralinémousse
100 g pralinéchocolade of gevulde paaseitjes
200 ml room
50 ml room
Voor de crème au beurre
200 g boter, op kamertemperatuur
200 ml water, op kamertemperatuur
spuitzak
Voor de decoratie
Crisco-vetstof
750 g Cake 'n Party Suikerpasta wit
250 g Cake 'n Party Suikerpasta roze
250 g Cake n Party Suikerpasta zwart
1 theelepel tylose (Tylo Powder)
2 satéstokjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
386x254

Voor 8 à 10 personen
Voor de sponge cake
20 ml water
3 eieren
Voor de pralinémousse
100 g pralinéchocolade of gevulde paaseitjes
200 ml room
50 ml room
Voor de crème au beurre
200 g boter, op kamertemperatuur
200 ml water, op kamertemperatuur
spuitzak
Voor de decoratie
Crisco-vetstof
750 g Cake 'n Party Suikerpasta wit
250 g Cake 'n Party Suikerpasta roze
250 g Cake n Party Suikerpasta zwart
1 theelepel tylose (Tylo Powder)
2 satéstokjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid de spongecake zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de spongecake doormidden.

Bereid de pralinémousse door chocolade te smelten samen met 50 ml room in een pannetje of in de microgolfoven. Roer tot een glad mengsel. Laat lichtjes afkoelen. Klop de overige slagroom stevig op. Roer de Mix voor bavarois door het chocolademengsel. Spatel als laatste de opgeklopte slagroom door het mengsel. Laat opstijven in de koelkast. Strijk de pralinémousse uit op het midden van de taart.

1
2

Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak. Snijd de sponge cake horizontaal doormidden. 

Spuit een randje botercrème op de rand van de onderste laag van de cake. 

2
3

Leg de bovenlaag op de taart en druk lichtjes aan. Smeer nu de zijkanten en de bovenkant van de taart in met een dun laagje botercrème. Doe dit zo glad mogelijk. Laat de taart nu een 15-tal minuten opstijven in de koelkast. 

3
4

Smeer een beetje Crisco uit op je werkoppervlak. Kneed 500 g suikerpasta en rol die uit tot een cirkel met diameter van 35 à 40 cm. Rol de suikerpasta op je deegrol en rol hem terug af over je taart. Gebruik de zijkant van je hand om de suikerpasta glad te strijken. Snijd de overtollige suikerpasta weg.

stap 4
5

Rol nu twee grote bolletjes die je lichtjes afplat om de wangen van het konijn te maken. Snijd een rechthoekje voor de tanden. Bevestig tanden en wangen met een beetje water op de taart.

5
6

Maak nu een neusje uit roze suikerpasta door een bolletje opzij af te platten tot een driehoekje.

6
7

Voor de oogjes neem je twee langwerpige stukjes witte suikerpasta en twee kleinere, zwarte stukjes suikerpasta. Rol ze uit in de vorm van een ovaal.

stap 7 def
8

Voor de oortjes kneed je 1 theelepel tylose onder 200 g witte suikerpasta. Dit zorgt ervoor dat je suikerpasta sneller hard wordt. Rol de suikerpasta uit en snijd de oren uit. Snijd dezelfde vorm uit, maar iets kleiner, uit roze suikerpasta. Bevestig een satéstokje tussen de 2 oorhelften. Laat drogen op een stuk aluminiumfolie. 

8
9

Bevestig de oogjes en het neusje met een beetje water op de taart. Steek de oren in de taart.

9
10

Werk af met een roze strikje. Dit maak je door een rechthoekig strookje in het midden samen te duwen en hier een kleiner strookje dwars over te bevestigen met een beetje water.

10
11

Bevestig het strikje met een beetje water of eetbare lijm op de taart.

11

Reacties van anderen