Oudegranendriehoekjes met groentenvulling
Deze originele broodjes zijn heerlijk bij het aperitief of als voorgerechtje. Bijt het jasje van oudegranenbrood open en ontdek een hartige vulling van paprika, courgette, ui en champignons. Serveer de broodjes lauw, dan zijn ze nog lekkerder!
Voeg toe aan receptenboekje

Oudegranendriehoekjes met groentenvulling

1

Vulling bereiden

Verhit olie in een pan en bak courgette, ui, champignons en paprika lichtjes aan. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken.
2

Deeg bereiden

Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol - met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Die klaart de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. 
3
Druk het deeg plat. Vouw het dubbel. Rol het nu op tot een dikke worst. Dek af met folie en laat 10 à 15 minuten rijzen.
4

Oudeganenbroodjes maken

Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het deeg plat en rol het uit met een deegrol tot een rechthoek van 60 bij 45 cm. Snij deze rechthoek in 12 vierkantjes van 15 bij 15 cm. Leg de vierkantjes met 1 punt naar je toe. Strijk de twee onderste zijden in met ei.
5
Leg een beetje groentevulling op de onderhelft van elk vierkantje. Vouw daar de bovenhelft over. Druk de randen goed aan, zodat de vulling overal door deeg omsloten is. Maak insnijdingen in de dubbelgevouwen rand. Zo belet je dat het deeg open gaat tijdens het bakken.
6
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de gevulde broodjes erop. Dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
7
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrijk de deegstukjes met water en strooi er mix voor oudegranenbrood over. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 190 °C.
Oudegranendriehoekjes met groentenvulling

Voor 12 broodjes
Voor je vulling
100 g courgette, in blokjes
180 g rode of groene paprika, in blokjes
60 g ui, gesnipperd
80 g champignons, fijngesneden
olie om te bakken
peper en zout
Voor je deeg
15 g boter
280 ml water
8 g zout
Bak- en kookbenodigheden
broodmachine of keukenrobot
huishoudfolie
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Oudegranendriehoekjes met groentenvulling

Voor 12 broodjes
Voor je vulling
100 g courgette, in blokjes
180 g rode of groene paprika, in blokjes
60 g ui, gesnipperd
80 g champignons, fijngesneden
olie om te bakken
peper en zout
Voor je deeg
15 g boter
280 ml water
8 g zout
Bak- en kookbenodigheden
broodmachine of keukenrobot
huishoudfolie
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vulling bereiden

Verhit olie in een pan en bak courgette, ui, champignons en paprika lichtjes aan. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken.
2

Deeg bereiden

Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol - met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Die klaart de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. 
3
Druk het deeg plat. Vouw het dubbel. Rol het nu op tot een dikke worst. Dek af met folie en laat 10 à 15 minuten rijzen.
4

Oudeganenbroodjes maken

Bestuif het werkvlak met bloem. Druk het deeg plat en rol het uit met een deegrol tot een rechthoek van 60 bij 45 cm. Snij deze rechthoek in 12 vierkantjes van 15 bij 15 cm. Leg de vierkantjes met 1 punt naar je toe. Strijk de twee onderste zijden in met ei.
5
Leg een beetje groentevulling op de onderhelft van elk vierkantje. Vouw daar de bovenhelft over. Druk de randen goed aan, zodat de vulling overal door deeg omsloten is. Maak insnijdingen in de dubbelgevouwen rand. Zo belet je dat het deeg open gaat tijdens het bakken.
6
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de gevulde broodjes erop. Dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
7
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrijk de deegstukjes met water en strooi er mix voor oudegranenbrood over. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 190 °C.

Reacties van anderen