Oriëntaalse zandkoekjes
Deze zandkoekjes komen uit het land van de piramides en de farao’s. Het knapperige sesamzaad geeft de koekjes lekker veel beet. En met een vleugje kaneel zijn ze nóg smakelijker.
Voeg toe aan receptenboekje

Oriëntaalse zandkoekjes

1

Doe de mix, de olie en de boter in een kom.

2

Meng een minuut met een houten lepel. Dek het deeg af en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4

Vorm deegbolletjes van ongeveer 20 g. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Bak de zandkoekjes ongeveer 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Strooi een beetje kaneel op de zandkoekjes wanneer ze pas uit de oven zijn.

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten doos. Zo blijven ze nog een maand goed.

zandkoekjes?

Voor het deeg
160 ml zonnebloemolie
80 g zachte boter
Bak- en kookbenodigdheden
Houten lepel
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zandkoekjes?

Voor het deeg
160 ml zonnebloemolie
80 g zachte boter
Bak- en kookbenodigdheden
Houten lepel
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Doe de mix, de olie en de boter in een kom.

2

Meng een minuut met een houten lepel. Dek het deeg af en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4

Vorm deegbolletjes van ongeveer 20 g. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Bak de zandkoekjes ongeveer 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Strooi een beetje kaneel op de zandkoekjes wanneer ze pas uit de oven zijn.

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten doos. Zo blijven ze nog een maand goed.


Wat zeggen anderen