Oriëntaalse duo-zandkoekjes
Deze tweekleurige zandkoekjes of ‘ghriba’ zijn een variatie op het Egyptische recept. Ze barsten bij het bakken lichtjes open en hebben een heerlijke sesamsmaak. Een verrassend lekker vieruurtje.
Voeg toe aan receptenboekje

Oriëntaalse duo-zandkoekjes

1

Bereiding van het deeg

Doe de mix, de olie en de boter in een kom.
2

Meng het deeg

Meng één minuut met een houten lepel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Meng de cacao door één van beide delen. Dek beide degen af en laat ze 30 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Vul het bakpapier

Vorm uit beide degen bolletjes van ongeveer 20 g. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat. Maak in ieder bolletje een kuiltje en leg daarin een kleiner bolletje van de andere kleur.
4

Bak de zandkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de zandkoekjes ongeveer 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Voor 25 à 30 koekjes
Voor je deeg
15 g cacaopoeder
160 ml zonnebloemolie
80 g zachte boter
Bak- en kookbenodigdheden
houten lepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 25 à 30 koekjes
Voor je deeg
15 g cacaopoeder
160 ml zonnebloemolie
80 g zachte boter
Bak- en kookbenodigdheden
houten lepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereiding van het deeg

Doe de mix, de olie en de boter in een kom.
2

Meng het deeg

Meng één minuut met een houten lepel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Meng de cacao door één van beide delen. Dek beide degen af en laat ze 30 minuten afkoelen in de koelkast.
3

Vul het bakpapier

Vorm uit beide degen bolletjes van ongeveer 20 g. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat. Maak in ieder bolletje een kuiltje en leg daarin een kleiner bolletje van de andere kleur.
4

Bak de zandkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de zandkoekjes ongeveer 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Wat zeggen anderen