Opgerolde kerststronk
Deze sneeuwwitte rolbiscuit combineert abrikozen met witte chocolade maar houdt het verrassend licht door de extra luchtige crème au beurre. Heerlijk als vieruurtje of als afsluiter voor je kerstdiner.
Voeg toe aan receptenboekje

Opgerolde kerststronk

1

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak het biscuitbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag dun uit. Bak de biscuit 10 à 12 minuten op 210 °C.
2

Laat afkoelen

Bestrooi een vel bakpapier met bloemsuiker. Keer de biscuit daarop om met het bakpapier er nog aan. Bedek met een handdoek en laat zo afkoelen.
3

Rol de biscuit op

Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Snijd de randen van de biscuit recht. Strijk abrikozenvulling uit over het volledige oppervlak. Rol de biscuit stevig op.
4

Bedek met luchtige botercrème

Maak de botercrème zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak. Bedek de biscuit volledig met botercrème, behalve de uiteinden. Strijk glad met een spatel. Breng met een lepel wat reliëf in de botercrème.
5

Maak sterren uit suikerpasta

Kneed een mespunt tylose door een stuk witte suikerpasta. Rol het dun uit en steek sterren uit. Versier ze met goudspray. Laat ze uitharden.
6

Versier de biscuit

Strooi witte chocoladeschilfers op de botercrème. Spuit nog enkele toefjes op de bovenkant en leg er schijfjes abrikoos op. Werk bij het serveren af met de sterren en takjes rozemarijn.

Geen fan van abrikoos? Vul je biscuit met frambozenconfituur, chocopasta of wat je zelf lekker vindt.


Voor de biscuit
3 eieren
20 ml water
bakplaat
2 vellen bakpapier
Voor de botercrème
100 g Cake ’n Party mix voor luchtige botercrème
120 ml koude melk
100 g zachte boter
spuitzak
Verder
bloemsuiker
2 à 3 abrikozen (vers of uit blik), in schijfjes
takjes rozemarijn
tylosepoeder
stervormige uitsteker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de biscuit
3 eieren
20 ml water
bakplaat
2 vellen bakpapier
Voor de botercrème
100 g Cake ’n Party mix voor luchtige botercrème
120 ml koude melk
100 g zachte boter
spuitzak
Verder
bloemsuiker
2 à 3 abrikozen (vers of uit blik), in schijfjes
takjes rozemarijn
tylosepoeder
stervormige uitsteker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak het biscuitbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag dun uit. Bak de biscuit 10 à 12 minuten op 210 °C.
2

Laat afkoelen

Bestrooi een vel bakpapier met bloemsuiker. Keer de biscuit daarop om met het bakpapier er nog aan. Bedek met een handdoek en laat zo afkoelen.
3

Rol de biscuit op

Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Snijd de randen van de biscuit recht. Strijk abrikozenvulling uit over het volledige oppervlak. Rol de biscuit stevig op.
4

Bedek met luchtige botercrème

Maak de botercrème zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak. Bedek de biscuit volledig met botercrème, behalve de uiteinden. Strijk glad met een spatel. Breng met een lepel wat reliëf in de botercrème.
5

Maak sterren uit suikerpasta

Kneed een mespunt tylose door een stuk witte suikerpasta. Rol het dun uit en steek sterren uit. Versier ze met goudspray. Laat ze uitharden.
6

Versier de biscuit

Strooi witte chocoladeschilfers op de botercrème. Spuit nog enkele toefjes op de bovenkant en leg er schijfjes abrikoos op. Werk bij het serveren af met de sterren en takjes rozemarijn.

Geen fan van abrikoos? Vul je biscuit met frambozenconfituur, chocopasta of wat je zelf lekker vindt.


Wat zeggen anderen