Ontbijtpizza met yoghurt en fruit
Ontbijten wordt een feest met deze vitaminebom op tafel. Een stevige en gezonde havermoutbodem met een fris laagje yoghurt en massa’s lekker fruit. Zo wil je elke dag starten.
Voeg toe aan receptenboekje

Ontbijtpizza met yoghurt en fruit

1

Meng de droge ingrediënten

Meng de granola, de havermout, het bakpoeder en de haverzemelen goed door elkaar.
2

Meng de vloeibare ingrediënten

Smelt de boter. Voeg de eieren en de honing toe. Klop het geheel goed los met een garde.
3

Voeg beide mengsels samen

Giet het botermengsel bij het droge mengsel. Meng goed.
4

Vul de bakplaat

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Strijk het mengsel uit tot een ronde plak van 23 cm doorsnede. Druk stevig aan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
5

Bak de pizzabodem

Bak de pizzabodem 18 minuten op 180 °C. Laat even afkoelen op de bakplaat.
6

Snijd de stukken voor

Snijd de nog warme pizza op de bakplaat in stukken zonder helemaal door te snijden. Laat de pizza daarna volledig afkoelen op een rooster.
7

Beleg de pizza

Bestrijk de pizza met plattekaas of yoghurt. Decoreer met vers fruit en pitten-amandelmix.

Tip

Roer wat honing of Wildiers-confituur ‘100% fruit’ door de plattekaas of yoghurt.


Voor de pizza
100 g Xavies Toasted Granola
100 g Aveve Haverzemelen
60 g vloeibare honing
2 eieren
30 g gesmolten boter
bakplaat
bakpapier
Voor de topping
Griekse yoghurt of plattekaas
vers fruit naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de pizza
100 g Xavies Toasted Granola
100 g Aveve Haverzemelen
60 g vloeibare honing
2 eieren
30 g gesmolten boter
bakplaat
bakpapier
Voor de topping
Griekse yoghurt of plattekaas
vers fruit naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de droge ingrediënten

Meng de granola, de havermout, het bakpoeder en de haverzemelen goed door elkaar.
2

Meng de vloeibare ingrediënten

Smelt de boter. Voeg de eieren en de honing toe. Klop het geheel goed los met een garde.
3

Voeg beide mengsels samen

Giet het botermengsel bij het droge mengsel. Meng goed.
4

Vul de bakplaat

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Strijk het mengsel uit tot een ronde plak van 23 cm doorsnede. Druk stevig aan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
5

Bak de pizzabodem

Bak de pizzabodem 18 minuten op 180 °C. Laat even afkoelen op de bakplaat.
6

Snijd de stukken voor

Snijd de nog warme pizza op de bakplaat in stukken zonder helemaal door te snijden. Laat de pizza daarna volledig afkoelen op een rooster.
7

Beleg de pizza

Bestrijk de pizza met plattekaas of yoghurt. Decoreer met vers fruit en pitten-amandelmix.

Tip

Roer wat honing of Wildiers-confituur ‘100% fruit’ door de plattekaas of yoghurt.


Wat zeggen anderen