Ontbijtcake met citroen, maanzaad en glazuur
Het perfecte toetje voor een rijkelijke brunch? Deze zalige amandelcake met een vleugje citroen komt zeker in aanmerking. Simpel om te maken en verbluffend lekker. Om met volle teugen van te genieten.
Voeg toe aan receptenboekje

Ontbijtcake met citroen, maanzaad en glazuur

1

Meng boter, suiker en eieren

Verwarm de oven voor 175 °C. Klop de boter met de suiker tot een luchtige, romige massa. Klop de eieren er één voor één door.
2

Voeg de overige ingrediënten toe

Meng het amandelmeel, het maanzaad, de zelfrijzende bloem en de schil van 1 citroen in een andere kom. Spatel dit mengsel door het beslag. Vet de springvorm in. Beleg de bodem met bakpapier. Schep het mengsel in de springvorm.
3

Bak de cake

Bak de cake 40 minuten op 175 °C. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het gebak even afkoelen in de vorm. Haal het daarna uit de vorm en zet het op een rooster.
4

Maak citroensiroop

Doe de suiker en het citroensap in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat sudderen tot alle suiker is opgelost.
5

Besprenkel de cake met de siroop

Maak met een satéprikker overal kleine gaatjes in de nog warme cake, helemaal tot aan de bodem. Besprenkel de cake met de siroop en laat intrekken.
6

Versier met glazuur

Verwarm het zakje gebaksglazuur en giet de inhoud over de cake. Decoreer met geraspte citroenschil.

Voor het beslag
115 g hoeveboter
115 g suiker
4 grote eieren
180 g All Nuts Amandelmeel
30 g All Nuts Blauw maanzaad
125 g Aveve Zelfrijzende bloem
geraspte schil van 1 citroen
Voor de citroensiroop
100 g suiker
sap van 2 citroenen
Verder
springvorm ⌀ 18 cm
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
geraspte citroenschil
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het beslag
115 g hoeveboter
115 g suiker
4 grote eieren
180 g All Nuts Amandelmeel
30 g All Nuts Blauw maanzaad
125 g Aveve Zelfrijzende bloem
geraspte schil van 1 citroen
Voor de citroensiroop
100 g suiker
sap van 2 citroenen
Verder
springvorm ⌀ 18 cm
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
geraspte citroenschil
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng boter, suiker en eieren

Verwarm de oven voor 175 °C. Klop de boter met de suiker tot een luchtige, romige massa. Klop de eieren er één voor één door.
2

Voeg de overige ingrediënten toe

Meng het amandelmeel, het maanzaad, de zelfrijzende bloem en de schil van 1 citroen in een andere kom. Spatel dit mengsel door het beslag. Vet de springvorm in. Beleg de bodem met bakpapier. Schep het mengsel in de springvorm.
3

Bak de cake

Bak de cake 40 minuten op 175 °C. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het gebak even afkoelen in de vorm. Haal het daarna uit de vorm en zet het op een rooster.
4

Maak citroensiroop

Doe de suiker en het citroensap in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat sudderen tot alle suiker is opgelost.
5

Besprenkel de cake met de siroop

Maak met een satéprikker overal kleine gaatjes in de nog warme cake, helemaal tot aan de bodem. Besprenkel de cake met de siroop en laat intrekken.
6

Versier met glazuur

Verwarm het zakje gebaksglazuur en giet de inhoud over de cake. Decoreer met geraspte citroenschil.

Wat zeggen anderen