Omega 3-broodjes met kaasvulling
Uitpakken met een hartige lekkernij? Deze omega 3-broodjes met kaasvulling brengen je gasten in hogere sferen. De romige abdijkaas smelt op hun tong en het krokante broodjasje maakt het helemaal af. Ook beginnende bakkers brengen dit recept tot een goed einde. Eenvoudig lekker!
Voeg toe aan receptenboekje

Omega 3-broodjes met kaasvulling

1
Meet de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of gebruik een keukenrobot: die klaart de klus in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 10 minuten rusten.
2
Verdeel het deeg in middelgrote broodjes van 160 g. Maak ze langwerpig. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
3
Druk de deegstukjes plat. Rol ze daarna met een deegrol tot langwerpige lapjes van ongeveer 18 bij 10 cm. Beleg deze deegstukjes in de lengte met blokjes abdijkaas. Vouw het deeg daarna rond de kaas, zodat de abdijkaas volledig in een deegjasje zit. Druk de randen goed aan.
4

Leg de gevulde deegstukjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk elk broodje licht met water en strooi er lijnzaad over. Dek daarna af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven intussen voor op 220 °C.

5
Maak met een scherp mes enkele schuine insnijdingen in de broodjes. Besproei opnieuw lichtjes met water.
6
Laat de broodjes 20 à 25 minuten bakken op 220 °C. Leg ze daarna op een rooster om af te koelen.

Heerlijk smullen tijdens de lunch? Combineer de kaasbroodjes met een fris slaatje.

Omega 3broodjes met abdijkaas

voor 5 broodjes
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling en versiering
150 g abdijkaas
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Omega 3broodjes met abdijkaas

voor 5 broodjes
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling en versiering
150 g abdijkaas
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meet de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of gebruik een keukenrobot: die klaart de klus in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 10 minuten rusten.
2
Verdeel het deeg in middelgrote broodjes van 160 g. Maak ze langwerpig. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen.
3
Druk de deegstukjes plat. Rol ze daarna met een deegrol tot langwerpige lapjes van ongeveer 18 bij 10 cm. Beleg deze deegstukjes in de lengte met blokjes abdijkaas. Vouw het deeg daarna rond de kaas, zodat de abdijkaas volledig in een deegjasje zit. Druk de randen goed aan.
4

Leg de gevulde deegstukjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk elk broodje licht met water en strooi er lijnzaad over. Dek daarna af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de oven intussen voor op 220 °C.

5
Maak met een scherp mes enkele schuine insnijdingen in de broodjes. Besproei opnieuw lichtjes met water.
6
Laat de broodjes 20 à 25 minuten bakken op 220 °C. Leg ze daarna op een rooster om af te koelen.

Heerlijk smullen tijdens de lunch? Combineer de kaasbroodjes met een fris slaatje.


Reacties van anderen