Ombre pannenkoekentaart
Verdrijf de winterkou met een heerlijke pannenkoekenbak. Wij kozen voor dikke American pancakes. Drie smaken, netjes gestapeld tot een tricolore taart. En dan rijkelijk bedekken met wat je maar wil. Jammie!
Voeg toe aan receptenboekje

Ombre pannenkoekentaart

1

Maak het startbeslag

Smelt de boter. Scheid de eieren. Klop de dooiers los in de melk. Doe de mix voor pancakes in een aparte kom. Giet de helft van het melk-eimengsel erbij en meng goed. Voeg de gesmolten boter en de rest van het mengsel toe. Roer glad. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en houd apart.
2

Verdeel het beslag in 3

Verdeel het startbeslag over drie kommen in gelijke porties, ongeveer 220 g per kom.
3

Bak vanillepannenkoekjes

Roer een zakje vanillesuiker door de eerste kom. Voeg 20 g opgeklopt eiwit toe en spatel erdoor. Verhit boter of olie in een pan op een matig vuur. Bak vier pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 11 cm.
4

Bak speculaaspannenkoekjes

Voeg aan de tweede kom de speculaaskruiden en het mokka-aroma toe. Meng goed. Spatel 20 g eiwit door het beslag. Bak vier pannenkoekjes van dezelfde grootte als de vanillepannenkoekjes.
5

Bak chocoladepannenkoekjes

Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Voeg toe aan het derde beslag. Roer glad en spatel 20 g eiwit erdoor. Bak opnieuw vier pannenkoekjes.
6

Stel de taart samen

Stapel de pannenkoekjes van licht naar donker en strijk er telkens een laagje chocopasta tussen.
7

Versier de taart

Klop de slagroom met de suiker stevig op. Decoreer de taart met een toefje slagroom en chocoladeschilfers.

Serveer deze pannenkoekjes als typisch Amerikaans ontbijt en garneer met slagroom, bloemsuiker en bosbessen of aardbeien.


Voor 1 pannenkoekentaart (12 pannenkoekjes)
Voor het beslag
2 eieren
35 g gesmolten boter
330 ml melk
Verder
boter of olie om te bakken
koekenpan
100 g slagroom (minstens 30% vet)
15 g suiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 1 pannenkoekentaart (12 pannenkoekjes)
Voor het beslag
2 eieren
35 g gesmolten boter
330 ml melk
Verder
boter of olie om te bakken
koekenpan
100 g slagroom (minstens 30% vet)
15 g suiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het startbeslag

Smelt de boter. Scheid de eieren. Klop de dooiers los in de melk. Doe de mix voor pancakes in een aparte kom. Giet de helft van het melk-eimengsel erbij en meng goed. Voeg de gesmolten boter en de rest van het mengsel toe. Roer glad. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en houd apart.
2

Verdeel het beslag in 3

Verdeel het startbeslag over drie kommen in gelijke porties, ongeveer 220 g per kom.
3

Bak vanillepannenkoekjes

Roer een zakje vanillesuiker door de eerste kom. Voeg 20 g opgeklopt eiwit toe en spatel erdoor. Verhit boter of olie in een pan op een matig vuur. Bak vier pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 11 cm.
4

Bak speculaaspannenkoekjes

Voeg aan de tweede kom de speculaaskruiden en het mokka-aroma toe. Meng goed. Spatel 20 g eiwit door het beslag. Bak vier pannenkoekjes van dezelfde grootte als de vanillepannenkoekjes.
5

Bak chocoladepannenkoekjes

Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Voeg toe aan het derde beslag. Roer glad en spatel 20 g eiwit erdoor. Bak opnieuw vier pannenkoekjes.
6

Stel de taart samen

Stapel de pannenkoekjes van licht naar donker en strijk er telkens een laagje chocopasta tussen.
7

Versier de taart

Klop de slagroom met de suiker stevig op. Decoreer de taart met een toefje slagroom en chocoladeschilfers.

Serveer deze pannenkoekjes als typisch Amerikaans ontbijt en garneer met slagroom, bloemsuiker en bosbessen of aardbeien.


Wat zeggen anderen