Ombre chocoladetaart
Chocoholics in de watten leggen? Dat doe je met deze driekleurige chocobiscuit gevuld met drie soorten chocomousse. Uiteraard afgewerkt met nog meer chocomousse en decoraties uit chocolade.
Voeg toe aan receptenboekje

Ombre chocoladetaart

1

Maak de witte en de lichtbruine chocomousse

Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Smelt de melkchocolade met de melk. Roer 180 g witte chocomousse door de gesmolten melkchocolade.
2

Maak de donkere chocomousse

Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Laat de drie mousses opstijven in de koelkast.
3

Bak de donkere sponge cake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop 10 minuten op tot een dik, schuimig beslag. Vet een bakvorm in met bakspray. Giet het beslag erin. Bak de sponge cake 10 minuten op 160 °C.
4

Bak de witte en de lichtbruine sponge cake

Voeg de eieren, het water en de mix samen in een kom en klop 10 minuten op. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en spatel de gesmolten witte chocolade erdoor. Voeg aan de andere helft de gesmolten melkchocolade en een snufje zout toe. Vet twee bakvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier. Giet het witte beslag in de ene vorm, het lichtbruine beslag in de andere. Bak beide sponge cakes 12 à 15 minuten op 160 °C.
5

Stel de taart samen

Plaats de donkere sponge cake op een taartonderlegger. Strijk bovenop een laagje donkere chocomousse en leg de lichtbruine sponge cake erop. Strijk daarop een laagje lichtbruine chocomousse en leg de witte sponge cake erop.
6

Dek af met chocomousse

Schep elke chocomousse in een aparte spuitzak. Spuit onderaan tegen de zijkant van de taart twee rondjes donkere chocomousse. Daarboven twee rondjes lichtbruine chocomousse en bovenaan twee rondjes witte chocomousse. Bedek de bovenkant met witte chocomousse. Strijk alles glad met een spatel.
7

Decoreer de taart

Werk de taart af met toefjes chocomousse en chocoladedecoraties naar keuze. Laat de taart  2 uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.

Voor de witte en de lichtbruine chocomousse
185 g Callebaut Mix voor witte chocolademousse
230 ml koude volle melk
90 g Callebaut Smeltchocolade melk + 20 ml melk
Voor de donkere chocomousse
120 g Callebaut Mix voor donkere chocolademousse
150 ml koude volle melk
Voor de donkere sponge cake
2 grote eieren (120 g)
15 ml water
Voor de witte en de lichtbruine sponge cake
3 grote eieren (180 g)
20 ml water
75 g Callebaut Smeltchocolade wit
65 g Callebaut Smeltchocolade melk
snufje zout
Verder
2 springvormen ⌀ 22 cm
Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
taartonderlegger ⌀ 27 cm
3 spuitzakken
Voor de afwerking
chocoladedecoraties naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de witte en de lichtbruine chocomousse
185 g Callebaut Mix voor witte chocolademousse
230 ml koude volle melk
90 g Callebaut Smeltchocolade melk + 20 ml melk
Voor de donkere chocomousse
120 g Callebaut Mix voor donkere chocolademousse
150 ml koude volle melk
Voor de donkere sponge cake
2 grote eieren (120 g)
15 ml water
Voor de witte en de lichtbruine sponge cake
3 grote eieren (180 g)
20 ml water
75 g Callebaut Smeltchocolade wit
65 g Callebaut Smeltchocolade melk
snufje zout
Verder
2 springvormen ⌀ 22 cm
Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
taartonderlegger ⌀ 27 cm
3 spuitzakken
Voor de afwerking
chocoladedecoraties naar keuze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de witte en de lichtbruine chocomousse

Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Smelt de melkchocolade met de melk. Roer 180 g witte chocomousse door de gesmolten melkchocolade.
2

Maak de donkere chocomousse

Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Laat de drie mousses opstijven in de koelkast.
3

Bak de donkere sponge cake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop 10 minuten op tot een dik, schuimig beslag. Vet een bakvorm in met bakspray. Giet het beslag erin. Bak de sponge cake 10 minuten op 160 °C.
4

Bak de witte en de lichtbruine sponge cake

Voeg de eieren, het water en de mix samen in een kom en klop 10 minuten op. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en spatel de gesmolten witte chocolade erdoor. Voeg aan de andere helft de gesmolten melkchocolade en een snufje zout toe. Vet twee bakvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier. Giet het witte beslag in de ene vorm, het lichtbruine beslag in de andere. Bak beide sponge cakes 12 à 15 minuten op 160 °C.
5

Stel de taart samen

Plaats de donkere sponge cake op een taartonderlegger. Strijk bovenop een laagje donkere chocomousse en leg de lichtbruine sponge cake erop. Strijk daarop een laagje lichtbruine chocomousse en leg de witte sponge cake erop.
6

Dek af met chocomousse

Schep elke chocomousse in een aparte spuitzak. Spuit onderaan tegen de zijkant van de taart twee rondjes donkere chocomousse. Daarboven twee rondjes lichtbruine chocomousse en bovenaan twee rondjes witte chocomousse. Bedek de bovenkant met witte chocomousse. Strijk alles glad met een spatel.
7

Decoreer de taart

Werk de taart af met toefjes chocomousse en chocoladedecoraties naar keuze. Laat de taart  2 uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/12/2019 09:49
Taart is goed gelukt, wel 2u aan bezig geweest. Smaakt goed, maar valt wat zwaar op de maag. Gezondheidsraad E volgens mij, 😉.