Chocoholics in de watten leggen? Dat doe je met deze driekleurige chocobiscuit gevuld met drie soorten chocomousse. Uiteraard afgewerkt met nog meer chocomousse en decoraties uit chocolade.
Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Smelt de melkchocolade met de melk. Roer 180 g witte chocomousse door de gesmolten melkchocolade.
2
Maak de donkere chocomousse
Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Laat de drie mousses opstijven in de koelkast.
3
Bak de donkere sponge cake
Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop 10 minuten op tot een dik, schuimig beslag. Vet een bakvorm in met bakspray. Giet het beslag erin. Bak de sponge cake 10 minuten op 160 °C.
4
Bak de witte en de lichtbruine sponge cake
Voeg de eieren, het water en de mix samen in een kom en klop 10 minuten op. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en spatel de gesmolten witte chocolade erdoor. Voeg aan de andere helft de gesmolten melkchocolade en een snufje zout toe. Vet twee bakvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier. Giet het witte beslag in de ene vorm, het lichtbruine beslag in de andere. Bak beide sponge cakes 12 à 15 minuten op 160 °C.
5
Stel de taart samen
Plaats de donkere sponge cake op een taartonderlegger. Strijk bovenop een laagje donkere chocomousse en leg de lichtbruine sponge cake erop. Strijk daarop een laagje lichtbruine chocomousse en leg de witte sponge cake erop.
6
Dek af met chocomousse
Schep elke chocomousse in een aparte spuitzak. Spuit onderaan tegen de zijkant van de taart twee rondjes donkere chocomousse. Daarboven twee rondjes lichtbruine chocomousse en bovenaan twee rondjes witte chocomousse. Bedek de bovenkant met witte chocomousse. Strijk alles glad met een spatel.
7
Decoreer de taart
Werk de taart af met toefjes chocomousse en chocoladedecoraties naar keuze. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.
Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Smelt de melkchocolade met de melk. Roer 180 g witte chocomousse door de gesmolten melkchocolade.
2
Maak de donkere chocomousse
Voeg de mix en de melk samen in een kom en klop 5 minuten op. Laat de drie mousses opstijven in de koelkast.
3
Bak de donkere sponge cake
Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en klop 10 minuten op tot een dik, schuimig beslag. Vet een bakvorm in met bakspray. Giet het beslag erin. Bak de sponge cake 10 minuten op 160 °C.
4
Bak de witte en de lichtbruine sponge cake
Voeg de eieren, het water en de mix samen in een kom en klop 10 minuten op. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en spatel de gesmolten witte chocolade erdoor. Voeg aan de andere helft de gesmolten melkchocolade en een snufje zout toe. Vet twee bakvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier. Giet het witte beslag in de ene vorm, het lichtbruine beslag in de andere. Bak beide sponge cakes 12 à 15 minuten op 160 °C.
5
Stel de taart samen
Plaats de donkere sponge cake op een taartonderlegger. Strijk bovenop een laagje donkere chocomousse en leg de lichtbruine sponge cake erop. Strijk daarop een laagje lichtbruine chocomousse en leg de witte sponge cake erop.
6
Dek af met chocomousse
Schep elke chocomousse in een aparte spuitzak. Spuit onderaan tegen de zijkant van de taart twee rondjes donkere chocomousse. Daarboven twee rondjes lichtbruine chocomousse en bovenaan twee rondjes witte chocomousse. Bedek de bovenkant met witte chocomousse. Strijk alles glad met een spatel.
7
Decoreer de taart
Werk de taart af met toefjes chocomousse en chocoladedecoraties naar keuze. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast voor je ze serveert.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]