Verwarm de frituurolie voor op 170 °C.
Meng het ei met het water, de gist en daarna de Mix voor Oliebollen tot een glad beslag. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.
Meng het deeg kort en voeg eventueel 100 g rozijnen toe. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.
Schep met een ijsschep, of met 2 lepels, hoopjes beslag in de friteuse. Bak de oliebollen mooi bruin.
Laat de bollen uitlekken. Bestrooi ze met bloemsuiker net voor je ze serveert.
Fan van fruit? Met dit recept maak je ook vruchtenbeignets! Bereid een beslag met 125 g Mix voor Oliebollen, 1 ei en 75 ml lauw water. Dompel er stukjes appel of ananas in. Frituur nu je beignets.
Verwarm de frituurolie voor op 170 °C.
Meng het ei met het water, de gist en daarna de Mix voor Oliebollen tot een glad beslag. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.
Meng het deeg kort en voeg eventueel 100 g rozijnen toe. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.
Schep met een ijsschep, of met 2 lepels, hoopjes beslag in de friteuse. Bak de oliebollen mooi bruin.
Laat de bollen uitlekken. Bestrooi ze met bloemsuiker net voor je ze serveert.
Fan van fruit? Met dit recept maak je ook vruchtenbeignets! Bereid een beslag met 125 g Mix voor Oliebollen, 1 ei en 75 ml lauw water. Dompel er stukjes appel of ananas in. Frituur nu je beignets.
Wat zeggen anderen