Number cake
Verjaardag vieren? Dat doe je met een trendy number cake. Ga voor deze heerlijk gedecoreerde versie met chocoladeganache, limoencrème, frambozen en nog meer van dat lekkers.
Voeg toe aan receptenboekje

Number cake

1

Bereid de chocoladegenache voor

Doe de chocolade in een kom. Verwarm de room in een pannetje, zonder te laten koken. Giet de hete room bij de chocolade en meng goed. Voeg een tikkeltje kleurstof toe en meng opnieuw. Voeg eventueel extra kleurstof toe tot je een mooie roze kleur hebt. Bedek de kom met huishoudfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak de limoencrème

Meng de mix met de melk in de keukenrobot of met een garde. Voeg het limoensap toe en meng opnieuw. Voeg de mascarpone in twee keer toe onder voortdurend kloppen. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Schep de limoencrème in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
3

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten voor de biscuit samen in de keukenrobot. Klop het geheel 10 minuten op de hoogste stand op. Vet 2 bakplaten in en bekleed ze met bakpapier. Verdeel het beslag over de 2 bakplaten en strijk gelijkmatig uit. Bak beide biscuits 10 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
4

Maak roze chocoladedecoratie

Neem een vel aluminiumfolie en maak er kreukels in. Smelt de ruby chocolade au bain-marie. Giet de chocolade uit op de aluminiumfolie en laat opstijven. Snijd daarna in willekeurige stukjes.
5

Werk de chocoladegenache af

Klop de mascarpone voor de ganache los met een garde. Neem de chocoladeroom uit de koelkast en meng nog even met de keukenrobot. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel kort op. Schep de ganache in een spuitzak. Leg even in de koelkast.
6

Snijd de cijfers uit

Snijd in beide biscuits hetzelfde cijfer uit met behulp van een sjabloon uit de number cake kit. Gebruik daarvoor een scherp mes.
7

Stel een numbercake samen

Leg één biscuit op een schaal of onderlegger. Spuit op de rand dotjes limoencrème naast elkaar, tot je helemaal rond bent. Vul het midden op met dotjes roze chocoladeganache. Leg de tweede biscuit voorzichtig erbovenop. Bedek die volledig met dotjes limoencrème. Spuit daarop de resterende ganache, bijvoorbeeld in de vorm van roosjes.
8

Werk de taart af

Versier nog met frambozen, geraspte limoenschil, stukjes roze chocolade en muntblaadjes.

Voor de ruby chocoladeganache
150 g verse room (35% vet)
100 g mascarpone
Voor de limoencrème
80 ml limoensap (3 limoenen)
75 ml koude volle melk
170 g mascarpone
Voor de biscuit
5 eieren
35 ml water
Voor de decoratie
frambozen
geraspte limoenschil
muntblaadjes
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de ruby chocoladeganache
150 g verse room (35% vet)
100 g mascarpone
Voor de limoencrème
80 ml limoensap (3 limoenen)
75 ml koude volle melk
170 g mascarpone
Voor de biscuit
5 eieren
35 ml water
Voor de decoratie
frambozen
geraspte limoenschil
muntblaadjes
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid de chocoladegenache voor

Doe de chocolade in een kom. Verwarm de room in een pannetje, zonder te laten koken. Giet de hete room bij de chocolade en meng goed. Voeg een tikkeltje kleurstof toe en meng opnieuw. Voeg eventueel extra kleurstof toe tot je een mooie roze kleur hebt. Bedek de kom met huishoudfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Maak de limoencrème

Meng de mix met de melk in de keukenrobot of met een garde. Voeg het limoensap toe en meng opnieuw. Voeg de mascarpone in twee keer toe onder voortdurend kloppen. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Schep de limoencrème in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
3

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op 160 °C. Voeg alle ingrediënten voor de biscuit samen in de keukenrobot. Klop het geheel 10 minuten op de hoogste stand op. Vet 2 bakplaten in en bekleed ze met bakpapier. Verdeel het beslag over de 2 bakplaten en strijk gelijkmatig uit. Bak beide biscuits 10 minuten op 160 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
4

Maak roze chocoladedecoratie

Neem een vel aluminiumfolie en maak er kreukels in. Smelt de ruby chocolade au bain-marie. Giet de chocolade uit op de aluminiumfolie en laat opstijven. Snijd daarna in willekeurige stukjes.
5

Werk de chocoladegenache af

Klop de mascarpone voor de ganache los met een garde. Neem de chocoladeroom uit de koelkast en meng nog even met de keukenrobot. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel kort op. Schep de ganache in een spuitzak. Leg even in de koelkast.
6

Snijd de cijfers uit

Snijd in beide biscuits hetzelfde cijfer uit met behulp van een sjabloon uit de number cake kit. Gebruik daarvoor een scherp mes.
7

Stel een numbercake samen

Leg één biscuit op een schaal of onderlegger. Spuit op de rand dotjes limoencrème naast elkaar, tot je helemaal rond bent. Vul het midden op met dotjes roze chocoladeganache. Leg de tweede biscuit voorzichtig erbovenop. Bedek die volledig met dotjes limoencrème. Spuit daarop de resterende ganache, bijvoorbeeld in de vorm van roosjes.
8

Werk de taart af

Versier nog met frambozen, geraspte limoenschil, stukjes roze chocolade en muntblaadjes.

Wat zeggen anderen