Muffins met spek en kaas
Hmm, de geur van deze hartige muffins doet je al watertanden. Met krokant gebakken spekjes, smeuïge gruyère en pittige cheddar combineer je een mondvol heerlijke smaken. Een aanrader bij je picknick, brunch of aperitief.
Voeg toe aan receptenboekje

Muffins met spek en kaas

1
Voeg de ingrediënten voor het beslag samen in een kom. Meng 1 minuut met de handmixer op hoge snelheid en 3 minuten op gemiddelde snelheid.
2
Bak de spekreepjes kort in een pan en laat ze uitlekken.
3
Voeg de reepjes, de cheddar en de gruyère toe aan het beslag.
4
Vet 8 kuipjes van een muffinvorm in en bestuif ze met bloem. Vul ze met het beslag. Bestrooi met wat bieslook.
5
Bak de muffins ca. 30 minuten op 160 ˚C.

Voor 8 muffins
Voor het beslag
1 ei
100 g olie
225 ml water
Voor de vulling
210 g natuurspek
90 g cheddar
60 g gruyère
bieslook
Verder
handmixer
pan
muffinvorm
bakspray
bloem
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 muffins
Voor het beslag
1 ei
100 g olie
225 ml water
Voor de vulling
210 g natuurspek
90 g cheddar
60 g gruyère
bieslook
Verder
handmixer
pan
muffinvorm
bakspray
bloem
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg de ingrediënten voor het beslag samen in een kom. Meng 1 minuut met de handmixer op hoge snelheid en 3 minuten op gemiddelde snelheid.
2
Bak de spekreepjes kort in een pan en laat ze uitlekken.
3
Voeg de reepjes, de cheddar en de gruyère toe aan het beslag.
4
Vet 8 kuipjes van een muffinvorm in en bestuif ze met bloem. Vul ze met het beslag. Bestrooi met wat bieslook.
5
Bak de muffins ca. 30 minuten op 160 ˚C.

Wat zeggen anderen