Muesli koekjes
Muesli is een welbekende klassieker op de ontbijttafel. Maar wist je dat je er ook koekjes van kan maken? Het recept is heel eenvoudig, het bakken duurt niet lang en de smaak is geweldig. Bedenk al maar een ander ontbijt want je gaat alle muesli willen gebruiken om koekjes van te maken!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert6 Aantal personen
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 120 g Aveve Zelfrijzende bloem
-
• 200 g (krokante) muesli
-
• 120 g boter
-
• 100 g suiker
-
• 2 tablespoon(s) kandijsiroop
-
• 2 tablespoon(s) water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• oven met bakplaat
-
• bakpapier
-
• taartrooster
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven. Voeg er het water en de kandijsiroop bij zodra de boter is gesmolten.
Meng ondertussen in een andere kom de bloem, suiker en muesli door elkaar.
Voeg het botermengsel toe aan het mueslimengsel en meng alles goed.
Schep kleine hoopjes van het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Eventueel kan je de hoopjes deeg platdrukken, maar dat hoeft niet.
Bak de koekjes ongeveer 20 à 25 minuten tot ze er goudbruin uitzien.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de taartrooster afkoelen.
Deze koekjes zijn ideaal als tussendoortje, om mee te nemen naar school, werk of op uitstap!