Monkey bread met zaadjes
Het traditionele monkey bread is een zoete traktatie waar je naar hartenlust stukjes van lostrekt. Deze variant met knapperige zaadjes past perfect bij een kop dampende pompoensoep. Heerlijk na een stevige herfstwandeling.
Voeg toe aan receptenboekje

Monkey bread met zaadjes

1

Kneed het Waldkorndeeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het rijzen op kamertemperatuur terwijl je aan het witte deeg begint.
3

Kneed het witte deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
4

Laat rijzen

Dek het witte deeg af met huishoudfolie. Laat beide degen (nog) 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak 32 bolletjes

Verdeel beide degen in 16 stukjes. Maak er mooie bolletjes van.
6

Decoreer de bolletjes

Vet de bakvorm in. Dip de bolletjes één voor één in een kommetje water en daarna in bloem, Provençaalse kruiden, pompoenpitten of pittenmix. Leg ze willekeurig in de bakvorm.
7

Laat rijzen

Dek het geheel af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
8

Bak het brood

Bak het monkey bread 18 à 20 minuten op 210 °C. Haal het daarna direct uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Je kunt het Waldkorndeeg en het witte deeg ook tegelijk kneden. Bijvoorbeeld eentje met de keukenrobot en eentje met de hand. Laat beide degen dan 40 minuten rijzen.

Halloween in aantocht? Maak verse pompoensoep en bestrooi je breekbrood met pompoenpitten.


Voor het Waldkorndeeg
150 ml water
Voor het witte deeg
150 ml water
Verder
kommetje water
bloem
Provençaalse kruiden
tulbandbakvorm of springvorm met tulbandinzet
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het Waldkorndeeg
150 ml water
Voor het witte deeg
150 ml water
Verder
kommetje water
bloem
Provençaalse kruiden
tulbandbakvorm of springvorm met tulbandinzet
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het Waldkorndeeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het rijzen op kamertemperatuur terwijl je aan het witte deeg begint.
3

Kneed het witte deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
4

Laat rijzen

Dek het witte deeg af met huishoudfolie. Laat beide degen (nog) 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak 32 bolletjes

Verdeel beide degen in 16 stukjes. Maak er mooie bolletjes van.
6

Decoreer de bolletjes

Vet de bakvorm in. Dip de bolletjes één voor één in een kommetje water en daarna in bloem, Provençaalse kruiden, pompoenpitten of pittenmix. Leg ze willekeurig in de bakvorm.
7

Laat rijzen

Dek het geheel af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
8

Bak het brood

Bak het monkey bread 18 à 20 minuten op 210 °C. Haal het daarna direct uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Je kunt het Waldkorndeeg en het witte deeg ook tegelijk kneden. Bijvoorbeeld eentje met de keukenrobot en eentje met de hand. Laat beide degen dan 40 minuten rijzen.

Halloween in aantocht? Maak verse pompoensoep en bestrooi je breekbrood met pompoenpitten.


Wat zeggen anderen