Minisoezen en mini-eclairs
Onvervalste smaakbommetjes, deze soezen en eclairs in dwergformaat. Gevuld met verfijnde kokosbotercrème of fruitige frambozenroom, telkens een heerlijke explosie in je mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Minisoezen en mini-eclairs

1

Bak de soezen

Maak het beslag zoals uitgelegd op de verpakking. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit op de ene bakplaat 15 dotjes met een diameter van 3 à 4 cm. Spuit op de andere plaat 12 strookjes van 2 bij 5 cm. Bak alles 30 minuten op 170 °C.
2

Maak de frambozenvulling

Klop de room met de suiker niet te stijf op. Meng de mix, de frambozenpuree en de melk en roer glad. Spatel de room door het mengsel. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
3

Maak de kokosbotercrème

Meng de suiker, de mix en het water. Klop de boter zacht in de mixer. Voeg het mengsel in 3 à 4 keren toe aan de boter onder voortdurend mixen. Voeg kokosaroma toe naar smaak. Klop nog 5 minuten op hoge snelheid tot een gladde crème. Schep de crème in een spuitzak.
4

Vul de soezen

Maak met een aardappelmesje een gaatje in de soezen. Spuit er kokosbotercrème in.
5

Vul de eclairs

Snijd de eclairs door. Vul ze met de frambozenvulling.

6

Versier de soezen

Leg een zakje gebaksglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje en knip het open. Giet het glazuur in een kommetje en voeg een beetje gele kleurstof toe. Dip de soezen erin.
7

Decoreer de eclairs

Leg het tweede zakje gebaksglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje en knip het open. Giet het glazuur in een kommetje en voeg een beetje roze kleurstof toe. Dip de eclairs erin.

Tip

Versier soezen en eclairs extra door suikerfiguurtjes op het nog vloeibare glazuur te strooien.


Recept voor 15 minisoezen en 12 mini-eclairs
Voor de soezen
100 g Aveve mix voor soezen
3 eieren
100 ml kokend water
spuitzak
2 bakplaten met bakpapier
Voor de frambozenvulling
100 g room
15 g suiker
30 g Cake ’n Party mix voor banketbakkersroom
80 g frambozenpuree (140 g frambozen, gemixt en gezeefd)
25 ml melk
Voor de kokosbotercrème
100 g zachte roomboter
65 g Cake ’n Party mix voor crème au beurre
50 g suiker
110 ml lauw water
2 à 3 theelepels ScrapCooking kokosaroma
Voor de afwerking
2 spuitzakken
gekarteld spuitmondje
2 zakjes Dr. Oetker gebaksglazuur
ScrapCooking kleurstof geel en roze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 15 minisoezen en 12 mini-eclairs
Voor de soezen
100 g Aveve mix voor soezen
3 eieren
100 ml kokend water
spuitzak
2 bakplaten met bakpapier
Voor de frambozenvulling
100 g room
15 g suiker
30 g Cake ’n Party mix voor banketbakkersroom
80 g frambozenpuree (140 g frambozen, gemixt en gezeefd)
25 ml melk
Voor de kokosbotercrème
100 g zachte roomboter
65 g Cake ’n Party mix voor crème au beurre
50 g suiker
110 ml lauw water
2 à 3 theelepels ScrapCooking kokosaroma
Voor de afwerking
2 spuitzakken
gekarteld spuitmondje
2 zakjes Dr. Oetker gebaksglazuur
ScrapCooking kleurstof geel en roze
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de soezen

Maak het beslag zoals uitgelegd op de verpakking. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit op de ene bakplaat 15 dotjes met een diameter van 3 à 4 cm. Spuit op de andere plaat 12 strookjes van 2 bij 5 cm. Bak alles 30 minuten op 170 °C.
2

Maak de frambozenvulling

Klop de room met de suiker niet te stijf op. Meng de mix, de frambozenpuree en de melk en roer glad. Spatel de room door het mengsel. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
3

Maak de kokosbotercrème

Meng de suiker, de mix en het water. Klop de boter zacht in de mixer. Voeg het mengsel in 3 à 4 keren toe aan de boter onder voortdurend mixen. Voeg kokosaroma toe naar smaak. Klop nog 5 minuten op hoge snelheid tot een gladde crème. Schep de crème in een spuitzak.
4

Vul de soezen

Maak met een aardappelmesje een gaatje in de soezen. Spuit er kokosbotercrème in.
5

Vul de eclairs

Snijd de eclairs door. Vul ze met de frambozenvulling.

6

Versier de soezen

Leg een zakje gebaksglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje en knip het open. Giet het glazuur in een kommetje en voeg een beetje gele kleurstof toe. Dip de soezen erin.
7

Decoreer de eclairs

Leg het tweede zakje gebaksglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje en knip het open. Giet het glazuur in een kommetje en voeg een beetje roze kleurstof toe. Dip de eclairs erin.

Tip

Versier soezen en eclairs extra door suikerfiguurtjes op het nog vloeibare glazuur te strooien.


Wat zeggen anderen [3 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/03/2020 16:39
Chaque fois que je sors les petits choux du four, ils retombent. quelle est l'astuce qui permet qu'ils gardent leur forme ? Merci.

Anoniem
Geplaatst Op 24/10/2020 09:15
Elke keer als ik de soesjes uit de oven haal, vallen ze in. Wat is de truc die ze in vorm houdt? Dankjewel.

Anoniem
Geplaatst Op 26/10/2020 08:58
Om u verder te kunnen helpen hebben we meer informatie nodig. U mag info@avevewinkels.be contacteren en dan helpen wij u graag verder. TEAM AVEVE