Mini-quiche
Een snel en toch indrukwekkend hapje op tafel zetten? Probeer deze miniquiches met tomaat, mascarpone en rozemarijnolie. Een heerlijk huwelijk van smaken, én leuk om te maken!
Voeg toe aan receptenboekje

Mini-quiche

1

Quiche bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Mini quiche
2

Snij de kerstomaten in vier. Leg ze in een ovenschotel, met het vruchtvlees naar boven. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de tomaten 25 minuten op 200 °C. Haal uit de oven en laat de oven op 200 °C staan. 

Mini quiche
3

Snij 24 cirkeltjes uit het kant-en-klare bladerdeeg. Vet de minimuffinbakplaat in en leg er de deegcirkels op. 

Mini quiche
4

Snipper de basilicum fijn. Rits de rozemarijnblaadjes van het takje, en hak ze ook fijn. Klop de mascarpone samen met de eieren goed los. Voeg de fijngesneden basilicum en rozemarijn toe, en breng op smaak met peper en zout. 

Mini quiche
5

Verdeel de tomaten over de bladerdeegrondjes, en schep op elk rondje een lepel mascarponemengsel. 

Mini quiche
6

Bak 10 à 15 minuten op 200 °C. 

Mini quiche
7

Rozemarijnolie maken

Pers het teentje look. Rits de rozemarijnblaadjes van het takje, en hak ze fijn. Meng de look met de rozemarijn, olijfolie en balsamicoazijn. Besprenkel de miniquiches met de rozemarijnolie.

Logo KVLV

24 stuks
Voor je quiches
2 eetlepels olijfolie
250 g kerstomaten
250 g mascarpone
3 eieren
1/2de bosje basilicum
peper
takje rozemarijn
zout
Voor je rozemarijnolie
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie
takje rozemarijn
teentje knoflook
Bak- en kookbenodigdheden
lookpers
oven
ovenschotel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

24 stuks
Voor je quiches
2 eetlepels olijfolie
250 g kerstomaten
250 g mascarpone
3 eieren
1/2de bosje basilicum
peper
takje rozemarijn
zout
Voor je rozemarijnolie
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie
takje rozemarijn
teentje knoflook
Bak- en kookbenodigdheden
lookpers
oven
ovenschotel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Quiche bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Mini quiche
2

Snij de kerstomaten in vier. Leg ze in een ovenschotel, met het vruchtvlees naar boven. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de tomaten 25 minuten op 200 °C. Haal uit de oven en laat de oven op 200 °C staan. 

Mini quiche
3

Snij 24 cirkeltjes uit het kant-en-klare bladerdeeg. Vet de minimuffinbakplaat in en leg er de deegcirkels op. 

Mini quiche
4

Snipper de basilicum fijn. Rits de rozemarijnblaadjes van het takje, en hak ze ook fijn. Klop de mascarpone samen met de eieren goed los. Voeg de fijngesneden basilicum en rozemarijn toe, en breng op smaak met peper en zout. 

Mini quiche
5

Verdeel de tomaten over de bladerdeegrondjes, en schep op elk rondje een lepel mascarponemengsel. 

Mini quiche
6

Bak 10 à 15 minuten op 200 °C. 

Mini quiche
7

Rozemarijnolie maken

Pers het teentje look. Rits de rozemarijnblaadjes van het takje, en hak ze fijn. Meng de look met de rozemarijn, olijfolie en balsamicoazijn. Besprenkel de miniquiches met de rozemarijnolie.


Reacties van anderen