Bereid het kruimeldeeg zoals aangegeven op de verpakking. Rol dun uit en steek rondjes uit met ongeveer diameter 8cm. Gebruik een minicupcakeblik als vorm voor de minitaartjes. Plaats elk deegrondje in een opening van het cupcakeblik en duw de randjes mooi aan. Verwijder te hoge randjes met een mes of deegsnijder.
Prik de bodem van de taartjes in met een vork of vul de taartjes met bakparels.
Bak de taartjes 10-15 minuten op 180 graden, tot ze kleur beginnen krijgen.
Breng de slagroom aan de kook en haal van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat 2 minuten staan. Roer door tot een glad geheel en laat even afkoelen in de koelkast. Doe elk taartje halfvol met chocoladeganache. Duw hierin een schijfje banaan. Laat nu de taartjes met chocoladeganache opstijven in de koelkast.
Klop slagroom met bloemsuiker tot een stevige piek. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak en spuit een toefje slagroom op elk taartje. Werk af met chocoladeschilfers.
In plaats van de minitaartjes blind te bakken (met bakparels), kun je ook de achterkant van het bakblik gebruiken om de taartjes af te bakken. Draai het bakblik om en drapeer elk deegrondje over een cupcakevormpje. Bak het geheel zo af. Het deeg zal minder de neiging hebben om te krimpen.
Bereid het kruimeldeeg zoals aangegeven op de verpakking. Rol dun uit en steek rondjes uit met ongeveer diameter 8cm. Gebruik een minicupcakeblik als vorm voor de minitaartjes. Plaats elk deegrondje in een opening van het cupcakeblik en duw de randjes mooi aan. Verwijder te hoge randjes met een mes of deegsnijder.
Prik de bodem van de taartjes in met een vork of vul de taartjes met bakparels.
Bak de taartjes 10-15 minuten op 180 graden, tot ze kleur beginnen krijgen.
Breng de slagroom aan de kook en haal van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat 2 minuten staan. Roer door tot een glad geheel en laat even afkoelen in de koelkast. Doe elk taartje halfvol met chocoladeganache. Duw hierin een schijfje banaan. Laat nu de taartjes met chocoladeganache opstijven in de koelkast.
Klop slagroom met bloemsuiker tot een stevige piek. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak en spuit een toefje slagroom op elk taartje. Werk af met chocoladeschilfers.
In plaats van de minitaartjes blind te bakken (met bakparels), kun je ook de achterkant van het bakblik gebruiken om de taartjes af te bakken. Draai het bakblik om en drapeer elk deegrondje over een cupcakevormpje. Bak het geheel zo af. Het deeg zal minder de neiging hebben om te krimpen.
Wat zeggen anderen