Millefeuille
Laat je verleiden door vers bladerdeeg, witte chocolademousse en verse frambozen. Het bladerdeeg koop je kant-en-klaar in de diepvries en bak je kort voor het serveren voor een extra krokant effect. Aan zo’n elegant gebakje kan niemand weerstaan!
Voeg toe aan receptenboekje

Millefeuille

1

Snijd de bladerdeegvellen in twee en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Millefeuille
2

Leg hier nogmaals bakpapier bovenop en leg een tweede bakplaat op de bladerdeegstukken.

Millefeuille
3

Bak de bladerdeeg 15-20 minuten op 180 graden en laat afkoelen. Snijd de stukjes bij tot mooie rechthoekjes indien nodig.

Millefeuille
4

Voeg witte chocolade en 100g slagroom samen en laat smelten boven een au bain-marie. Klop 250g slagroom stevig. Laat de chocolade lichtjes afkoelen en roer de bavaroismix onder het chocolademengsel en spatel dan de slagroom onder het chocolademengsel. Laat even opstijven in de koelkast.

Millefeuille
5

Om de gebakjes af te werken doe je de witte chocomousse in een spuitzak en spuit je afwisselend een toefje chocomousse en een framboosje op een koekje bladerdeeg.

Millefeuille
6

Dan plaats je hier nog een koekje bovenop en wissel je opnieuw af met toefjes chocomousse en frambozen. Werk af met nog een koekje bovenop en bloemsuiker.

Millefeuille
7

Tip

Maak deze gebakjes in verschillende vormen, zoals een ronde millefeuille of een millefeuille in hartvorm voor Valentijn.

Millefeuille

Voor 6 stuks
Voor je bladerdeeg
Voor de afwerking
500g frambozen
350g slagroom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Millefeuille

Voor 6 stuks
Voor je bladerdeeg
Voor de afwerking
500g frambozen
350g slagroom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Snijd de bladerdeegvellen in twee en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Millefeuille
2

Leg hier nogmaals bakpapier bovenop en leg een tweede bakplaat op de bladerdeegstukken.

Millefeuille
3

Bak de bladerdeeg 15-20 minuten op 180 graden en laat afkoelen. Snijd de stukjes bij tot mooie rechthoekjes indien nodig.

Millefeuille
4

Voeg witte chocolade en 100g slagroom samen en laat smelten boven een au bain-marie. Klop 250g slagroom stevig. Laat de chocolade lichtjes afkoelen en roer de bavaroismix onder het chocolademengsel en spatel dan de slagroom onder het chocolademengsel. Laat even opstijven in de koelkast.

Millefeuille
5

Om de gebakjes af te werken doe je de witte chocomousse in een spuitzak en spuit je afwisselend een toefje chocomousse en een framboosje op een koekje bladerdeeg.

Millefeuille
6

Dan plaats je hier nog een koekje bovenop en wissel je opnieuw af met toefjes chocomousse en frambozen. Werk af met nog een koekje bovenop en bloemsuiker.

Millefeuille
7

Tip

Maak deze gebakjes in verschillende vormen, zoals een ronde millefeuille of een millefeuille in hartvorm voor Valentijn.


Reacties van anderen