Met de hand gekneed rozijnenbrood
Met je handen deeg kneden is een rustgevende bezigheid. Maak voor je zondags ontbijt bijvoorbeeld dit heerlijke rozijnenbrood. Wanneer die heerlijke, zoete geur de keuken vult, komt het water je al in de mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Met de hand gekneed rozijnenbrood

1
Laat de rozijnen een uur weken in een bakje met water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
2
Meng water, gist en de mix voor luxebrood. Voeg boter en zout pas toe als de broodmix het water volledig heeft opgenomen.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
3
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met de hand. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
4
Druk het deeg plat, meng er de rozijnen door en vorm een mooie bol. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbol op de bakplaat, dek opnieuw af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
5
Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Dat zorgt voor een mooie goudbruine en glanzende korst.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
6
Bak het brood 25 minuten op 220 °C. Wordt het brood te snel bruin, dek het dan af met bakpapier. Zo laat je het brood verder bakken zonder dat het nog donkerder wordt.

Laat de rozijnen vooraf een uurtje weken in water. Anders halen ze te veel vocht uit je deeg en krijg je een droog brood.

Met de hand gekneed rozijnenbrood

Voor 1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
1 ei
Voor je deeg
220 ml water
3 g zout
40 g boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Met de hand gekneed rozijnenbrood

Voor 1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
1 ei
Voor je deeg
220 ml water
3 g zout
40 g boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Laat de rozijnen een uur weken in een bakje met water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
2
Meng water, gist en de mix voor luxebrood. Voeg boter en zout pas toe als de broodmix het water volledig heeft opgenomen.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
3
Kneed alle ingrediënten 20 minuten met de hand. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
4
Druk het deeg plat, meng er de rozijnen door en vorm een mooie bol. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbol op de bakplaat, dek opnieuw af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
5
Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Dat zorgt voor een mooie goudbruine en glanzende korst.
Met de hand gekneed rozijnenbrood
6
Bak het brood 25 minuten op 220 °C. Wordt het brood te snel bruin, dek het dan af met bakpapier. Zo laat je het brood verder bakken zonder dat het nog donkerder wordt.

Laat de rozijnen vooraf een uurtje weken in water. Anders halen ze te veel vocht uit je deeg en krijg je een droog brood.


Reacties van anderen