Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Volkoren-rozijnenbolletjes

Volkoren-rozijnenbolletjes 1920x600

Start je dag met een vezelrijk ontbijt dankzij deze volkoren rozijnenbolletjes. Je maakt ze met de Aveve All-in volkoren mix, rozijnen, water en gist. Meer heb je niet nodig om deze zoete lekkernijen op tafel te toveren.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    22 Stuks
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Suiker
  • Voor het deeg
    • 500 g Aveve All-in volkoren
    • 320 ml water
    • 4 g Bruggeman droge gist
      In winkel beschikbaar

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

Stappenfoto Volkoren-rozijnenbolletjes_stap 2

Voeg de rozijnen toe

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.

Stappenfoto Volkoren-rozijnenbolletjes_stap 3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Stappenfoto Volkoren-rozijnenbolletjes_stap 4

Maak bolletjes

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.

Stappenfoto Volkoren-rozijnenbolletjes_stap 5

Laat rijzen

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met