Marokkaanse brioche
Zoete broodjes met een vleugje anijs, heerlijk! Deze zachte brioches smelten op je tong en doen je meteen wegdromen naar Noord-Afrikaanse vakantie-oorden.
Voeg toe aan receptenboekje

Marokkaanse brioche

1

Meng de mix met de boter en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 12 bolletjes van ongeveer 60 g. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Druk de bolletjes plat met de handpalm. Bedek ze met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Strijk de losgeklopte eidooiers met een penseel uit over de deegbolletjes.

7

Bak de brioches ongeveer 15 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin zijn.

Strooi juist voor het bakken sesamzaadjes of suikerparels op de brioches.


Voor het deeg
220 ml lauw water
30 g zachte boter
2 eidooiers
Bak- en kookbenodigdheden
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
220 ml lauw water
30 g zachte boter
2 eidooiers
Bak- en kookbenodigdheden
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de mix met de boter en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 12 bolletjes van ongeveer 60 g. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

5

Druk de bolletjes plat met de handpalm. Bedek ze met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Strijk de losgeklopte eidooiers met een penseel uit over de deegbolletjes.

7

Bak de brioches ongeveer 15 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin zijn.

Strooi juist voor het bakken sesamzaadjes of suikerparels op de brioches.


Wat zeggen anderen