Madeleines
Fan van madeleines? Zoals altijd smaken ze nog lekkerder als ze uit je eigen oven komen. Pimp ze met chocoglazuur en chocolade pareltjes voor een van je beste vieruurtjes ooit.
Voeg toe aan receptenboekje

Madeleines

1

Maak het beslag

Leg de eieren enkele minuten in heet water. Voeg ze samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop 10 à 15 minuten op tot een stevig schuim. Voeg het bakpoeder toe aan de bloem. Zeef de helft van de bloem en spatel door het schuim. Doe hetzelfde met de rest van de bloem. Voeg de honing, de sinaasappelschil en de gesmolten boter toe en spatel door het beslag. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe.
2

Laat rusten

Laat het beslag 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vul de madeleinevorm

Vet de bakvorm in met bakspray. Spuit het beslag in de vormpjes met een spuitzak of gebruik twee lepels daarvoor.


4

Bak de madeleines

Bak de madeleines 8 à 10 minuten op 180 °C. Laat ze na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

5

Versier de madeleines

Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje door en knip er een hoekje af. Giet het glazuur in een potje. Dip de madeleines met één kant in het glazuur en daarna in de crispearls. Leg ze op een vel bakpapier om de chocolade te laten opstijven.

Varieer met de ingrediënten. Vervang de sinaasappelschil door citroenschil en de chocoladeschilfers door maanzaad. Dip de madeleines in witte chocolade.


Voor het deeg
115 g gesmolten boter
2 eieren
2 zakjes Dr. Oetker vanillesuiker (16 g)
4 g Dr. Oetker bakpoeder
70 g suiker
geraspte schil van 1/4 sinaasappel
Verder
Bakspray Dr. Oetker
Callebaut crispearls
bakpapier
optioneel: spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
115 g gesmolten boter
2 eieren
2 zakjes Dr. Oetker vanillesuiker (16 g)
4 g Dr. Oetker bakpoeder
70 g suiker
geraspte schil van 1/4 sinaasappel
Verder
Bakspray Dr. Oetker
Callebaut crispearls
bakpapier
optioneel: spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Leg de eieren enkele minuten in heet water. Voeg ze samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop 10 à 15 minuten op tot een stevig schuim. Voeg het bakpoeder toe aan de bloem. Zeef de helft van de bloem en spatel door het schuim. Doe hetzelfde met de rest van de bloem. Voeg de honing, de sinaasappelschil en de gesmolten boter toe en spatel door het beslag. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe.
2

Laat rusten

Laat het beslag 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vul de madeleinevorm

Vet de bakvorm in met bakspray. Spuit het beslag in de vormpjes met een spuitzak of gebruik twee lepels daarvoor.


4

Bak de madeleines

Bak de madeleines 8 à 10 minuten op 180 °C. Laat ze na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

5

Versier de madeleines

Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje door en knip er een hoekje af. Giet het glazuur in een potje. Dip de madeleines met één kant in het glazuur en daarna in de crispearls. Leg ze op een vel bakpapier om de chocolade te laten opstijven.

Varieer met de ingrediënten. Vervang de sinaasappelschil door citroenschil en de chocoladeschilfers door maanzaad. Dip de madeleines in witte chocolade.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 09/03/2021 17:23
Beste, ik denk dat het recept van de madeleines hier verwisseld/gemengd is met dit van de roomhoorntjes!!