NL
-
FR
Contacteer ons
Magazines
Wedstrijden
FAQ
Aanmelden My Aveve
#Toggle navigation#
tuin
tuin
tuin
gazon
moestuin
fruittuin
kruidentuin
sierplanten
kamerplanten
terrasplanten
tuinmeubelen en terras
barbecue
ongewenste bezoekers
tuinbewoners
SOS Garden
Tuinkalender
producten
dier
dier
dier
hond
kat
kip
paard
schaap
siervogel
konijn
andere dieren
producten
Meest gestelde vragen
thuisbakken
thuisbakken
thuisbakken
Zelf brood bakken
recepten
producten
meest gestelde vragen
producten
producten
producten
tuin
Barbecues
Bewatering
Meststoffen
Ongediertebestrijding
Ongewenste bezoekers
Onkruid en mos
Planten voor binnenshuis
Planten voor moestuin
Planten voor siertuin
Plantenbescherming
Potgrond en bodembedekkers
Potterie
Serres en kweekbakken
Snoeigereedschap
Tuinafbakening
Tuinbewoners
Tuingereedschap
Tuinhuizen en opbergers
Tuinmachines
Tuinmeubilair
Diversen
dier
Hond
Kat
Kip
Konijn
Paard
Schaap
Siervogel
duif
weide afrastering
andere dieren
thuisbakken
Bakingrediënten
Bio
Brood
Diepvries
Gebak en dessert
Glutenvrij
Keukenbenodigdheden
Landelijk lekkers
andere
Brandstoffen
Onderhoud en reiniging
promo
promo
promo
Huidige promoties
Bekijk en bestel onze deals op de webshop
Reiniging paardendekens
workshops
workshops
winkels
winkels
shop
shop
gazon
moestuin
fruittuin
kruidentuin
sierplanten
kamerplanten
terrasplanten
tuinmeubelen en terras
barbecue
ongewenste bezoekers
tuinbewoners
SOS Garden
Tuinkalender
producten
hond
kat
kip
paard
schaap
siervogel
konijn
andere dieren
producten
Meest gestelde vragen
Zelf brood bakken
recepten
producten
meest gestelde vragen
tuin
barbecues
bewatering
meststoffen
ongediertebestrijding
ongewenste bezoekers
onkruid en mos
planten voor binnenshuis
planten voor moestuin
planten voor siertuin
plantenbescherming
potgrond en bodembedekkers
potterie
serres en kweekbakken
snoeigereedschap
tuinafbakening
tuinbewoners
tuingereedschap
tuinhuizen en opbergers
tuinmachines
tuinmeubilair
diversen
dier
hond
kat
kip
konijn
paard
schaap
siervogel
duif
weide afrastering
andere dieren
thuisbakken
bakingrediënten
bio
brood
diepvries
gebak en dessert
glutenvrij
keukenbenodigdheden
landelijk lekkers
andere
brandstoffen
onderhoud en reiniging
Huidige promoties
Bekijk en bestel onze deals op de webshop
Reiniging paardendekens
Luxeflappen met fruitvulling
Geef score
Geef score
Je score
Fout score
Kersenflap of abrikozenflap? Probeer dit recept voor luxeflappen met fruitvulling: ze smaken even heerlijk als ze eruitzien. Werk ze af met poedersuiker en wedijver met de beste banketbakkers. Test zeker ook andere fruitsmaken!
Recept is reeds toegevoegd aan je receptenboekje
Voeg toe aan receptenboekje
moeilijkheidsgraad
Score
Duur
Reacties
Luxeflappen met fruitvulling
Stap
1
Deeg maken
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met je broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot.
Stap
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap
3
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ongeveer 80 g. Is je deeg te kleverig om te bewerken? Bestuif je werkvlak dan met bloem.
Stap
4
Druk de bolletjes plat met je handen. Rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 à 15 cm lang.
Stap
5
Strijk de randen in met losgeklopt ei.
Stap
6
Vulling maken
Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk tot je een mooie, gele room krijgt.
Stap
7
Schep een eetlepel banketbakkersroom en een eetlepel taartvulling op het midden van elk deegplakje.
Stap
8
Vouw de deegstukjes dicht en druk de randen goed aan.
Stap
9
Maak met de botte kant van een mes enkele dwarse insnijdingen in de dichtgevouwen rand.
Stap
10
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in.
Stap
11
Leg de gevulde flappen erop, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
Stap
12
Flappen afwerken
Knip met een schaar een klein hapje in de flappen. Zo kan er vocht ontsnappen tijdens het bakken.
Stap
13
Klop het ei los en strijk de flappen ermee in.
Stap
14
Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200
°C.
Stap
15
Bak de luxeflappen 10 à 12 minuten op 200 °C.
Stap
16
Laat ze afkoelen, en bestrooi ze daarna met poedersuiker.
Ingrediënten
Voor je deeg
500 g AVEVE All-in Zoet Wit brood
270 ml water
4 g droge gist
Voor je vulling
75 g AVEVE Mix voor Banketbakkersroom
1 ei, losgeklopt
1 pot taartvulling naar keuze (bijvoorbeeld kersen, abrikoos, …)
250 ml melk
poedersuiker
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
deegrol
huishoudfolie
bakpapier (optioneel)
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Ingrediënten
Voor je deeg
500 g AVEVE All-in Zoet Wit brood
270 ml water
4 g droge gist
Voor je vulling
75 g AVEVE Mix voor Banketbakkersroom
1 ei, losgeklopt
1 pot taartvulling naar keuze (bijvoorbeeld kersen, abrikoos, …)
250 ml melk
poedersuiker
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
deegrol
huishoudfolie
bakpapier (optioneel)
Selecteer eerst een product
Product is reeds toegevoegd aan boodschappenlijstje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Stap
1
Deeg maken
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met je broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met je keukenrobot.
Stap
2
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap
3
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ongeveer 80 g. Is je deeg te kleverig om te bewerken? Bestuif je werkvlak dan met bloem.
Stap
4
Druk de bolletjes plat met je handen. Rol ze uit met een deegrol tot ovale plakjes van 12 à 15 cm lang.
Stap
5
Strijk de randen in met losgeklopt ei.
Stap
6
Vulling maken
Meng de Mix voor Banketbakkersroom met de melk tot je een mooie, gele room krijgt.
Stap
7
Schep een eetlepel banketbakkersroom en een eetlepel taartvulling op het midden van elk deegplakje.
Stap
8
Vouw de deegstukjes dicht en druk de randen goed aan.
Stap
9
Maak met de botte kant van een mes enkele dwarse insnijdingen in de dichtgevouwen rand.
Stap
10
Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in.
Stap
11
Leg de gevulde flappen erop, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen.
Stap
12
Flappen afwerken
Knip met een schaar een klein hapje in de flappen. Zo kan er vocht ontsnappen tijdens het bakken.
Stap
13
Klop het ei los en strijk de flappen ermee in.
Stap
14
Laat nog 15 minuten onbedekt rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200
°C.
Stap
15
Bak de luxeflappen 10 à 12 minuten op 200 °C.
Stap
16
Laat ze afkoelen, en bestrooi ze daarna met poedersuiker.
Recepten met hetzelfde ingredient
Limburgse roots of gewoon liefhebber van Limburgse vlaai met seizoensfruit? Dan maak je je lievelingsvlaai in een-twee-drie dankzij dit recept. Een lekkernij voor het hele land: van Antwerpen tot Arlon!
Meer informatie
Limburgse-vlaai-met-seizoensfruit
Zelf eclairs maken, klinkt ambitieus? Dankzij dit recept wordt het een koud kunstje. Wedden dat ze lekkerder smaken dan die van bij de bakker?
Meer informatie
Eclairs
De aaah’s en ooh’s zullen niet van de lucht zijn als je je zelfgebakken briochetaart serveert. Laat je in vervoering brengen en waag je aan deze supertaart! Zacht briochedeeg, gevuld met abrikoos, chocolade en banketbakkersroom verander je met kennis en kunde in een aantrekkelijk zoete lekkernij…Wat een traktatie!
Meer informatie
Briochetaart
Je hoeft niet naar de bakker te snellen om een heerlijke versnapering bij je koffie te toveren. Een gemakkelijk recept om van te watertanden!
Meer informatie
Mini-appelflapjes
Proef nu échte appelflappen. Zelfgemaakt. Dit recept voor vezelwitte appelflappen doet je watertanden: krokant van buiten, zacht van binnen. De rozijntjes maken het bekende gebakje helemaal af.
Meer informatie
Vezelwitte appelflappen
Het perfecte zomergebak? Deze bosvruchtentaart: een krokante kruimeldeegbodem, chocoladeglazuur, smeuïge banketbakkersroom en een overvloed aan vers zomerfruit.
Meer informatie
Verse bosvruchtentaart
Tip voor een geslaagd verjaardagsfeestje: deze pannenkoekentaart met tussenlaagjes zoete Zwitserse room en plukverse aardbeien.
Meer informatie
Pannenkoekentaart met aardbeien en Zwitserse room
Iedereen blaast graag even uit op zondag … Tot ze horen dat deze soezen klaar zijn! Met de mix voor soezen en banketbakkersroom is het kinderspel om ze te maken.
Meer informatie
Soezen
Pannenkoeken zijn gemakkelijk te maken, maar deze variant geeft door zijn afwerking met crème marquise en vers fruit eerder de indruk recht van een sterrenrestaurant te komen. Heerlijk!
Meer informatie
Pannenkoeken met crème marquise en vers fruit
Mango, curry en gember: met dit exotische trio maak je een verrassende vulling voor pittige abrikozenflappen. Voor het deeg gebruik je de Mix voor teffbrood. Daarin zitten knapperige pitten en zaden en teffvlokken.
Meer informatie
Exotische abrikozen-mangoflappen met teff
Als je deze zalmcroissants in je lunchbox vindt, kan je dag niet meer stuk. De perfecte traktatie om jezelf of je huisgenoten in de watten te leggen.
Meer informatie
Croissants met zalmvulling
Jezelf en je huisgenoten eens goed verwennen? Maak deze verrassend makkelijke donuts. Met de handige donutmix lukt het je altijd.
Meer informatie
Donuts
‹
›
Wat zeggen anderen
Schrijf een reactie
Schrijf
Wat zeggen anderen