Luipaardbrood
Dit brood doet de fantasie van peuters en kleuters op hol slaan. Wanneer je het aansnijdt, zie je een prachtig luipaardmotief verschijnen. Oppassen dat je boterham niet tot leven komt en je vinger afbijt!
Voeg toe aan receptenboekje

Luipaardbrood

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Maak 3 kleuren deeg

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

  • Kleur het eerste deel lichtbruin. Voeg een eetlepel cacaopoeder toe en kneed tot je een egale kleur hebt.

  • Kleur het tweede deel donkerbruin door 5 eetlepels cacaopoeder toe te voegen.

  • Laat het derde deel wit.

3

Laat rijzen

Maak er drie mooie bolletjes van en dek ze af met huishoudfolie. Laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm tweekleurige worstjes

Vet de bakvorm in. Verdeel het lichtbruine en het donkerbruine deeg in 6 porties. Rol de lichtbruine stukjes langwerpig met de handen tot worstjes van 12 cm lang. Rol elk donkerbruin stukje uit met de deegrol tot een plakje dat groot genoeg is om een worstje te omwikkelen. Pak elk worstje netjes in met een donker plakje.
5

Stel het brood samen

Verdeel het witte deeg ook in 6 porties. Rol elk stukje uit tot een dunne plak die groot genoeg is om een tweekleurig worstje in te pakken. Wikkel elk worstje in een witte plak. Rol de driekleurige worstjes langer met de handen tot ze dubbel zo lang als de bakvorm zijn. Snijd ze in tweeën en leg ze in de bakvorm. Stapel alle worstjes op elkaar.
6

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak het brood

Bak het brood 30 minuten op 220 °C.

Wordt het deeg te droog door de cacao, voeg dan een beetje extra water toe.



Luipaardbrood
Pour la pâte
500 g AVEVE Mix voor wit boerenbrood
280 ml water
10 g zout
15 g boter
Verder
Cacaopoeder
Broodbakvorm 24 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Luipaardbrood
Pour la pâte
500 g AVEVE Mix voor wit boerenbrood
280 ml water
10 g zout
15 g boter
Verder
Cacaopoeder
Broodbakvorm 24 cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Maak 3 kleuren deeg

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

  • Kleur het eerste deel lichtbruin. Voeg een eetlepel cacaopoeder toe en kneed tot je een egale kleur hebt.

  • Kleur het tweede deel donkerbruin door 5 eetlepels cacaopoeder toe te voegen.

  • Laat het derde deel wit.

3

Laat rijzen

Maak er drie mooie bolletjes van en dek ze af met huishoudfolie. Laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm tweekleurige worstjes

Vet de bakvorm in. Verdeel het lichtbruine en het donkerbruine deeg in 6 porties. Rol de lichtbruine stukjes langwerpig met de handen tot worstjes van 12 cm lang. Rol elk donkerbruin stukje uit met de deegrol tot een plakje dat groot genoeg is om een worstje te omwikkelen. Pak elk worstje netjes in met een donker plakje.
5

Stel het brood samen

Verdeel het witte deeg ook in 6 porties. Rol elk stukje uit tot een dunne plak die groot genoeg is om een tweekleurig worstje in te pakken. Wikkel elk worstje in een witte plak. Rol de driekleurige worstjes langer met de handen tot ze dubbel zo lang als de bakvorm zijn. Snijd ze in tweeën en leg ze in de bakvorm. Stapel alle worstjes op elkaar.
6

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
7

Bak het brood

Bak het brood 30 minuten op 220 °C.

Wordt het deeg te droog door de cacao, voeg dan een beetje extra water toe.



Reacties van anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 23/03/2018 11:07
Tof recept! Wel wat bitter door het cacaopoeder. Dus een eventueel een beetje suiker toevoegen aan het deeg of er iets zoets opsmeren zoals choco.